Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tn
tn
27.10.2015 18:58:16
Deli članek:

Slovencem pokal narodov

Uroš Modlic
Tim Novak in Uroš Ocvirk

Tim Novak in Uroš Ocvirk sta se s Škodo Fabio R2 udeležila zadnjega letošnjega relija za pokal Mitropa. Na hitrem nemškem reliju 3Städte, kjer je nastopilo kar 113 posadk, sta osvojila odlično deseto mesto v skupni razvrstitvi relija in peto mesto v pokalu Mitropa.

S tem dosežkom sta Tim in Uroš zavihtela tudi na tretje mesto v skupni razvrstitvi mednarodnega pokala Mitropa. "Če so naši izračuni pravilni, si z Urošem deliva tretje mesto z Aleksom Humarjem, saj imamo isto število osvojenih točk, s tem pa tudi prvo mesto med dirkalniki na prednji pogon. Zato sem z zaključkom sezone 2015 več kot zadovoljen," je dejal 21-letni Novak.

Veseli pa smo tudi dejstva, da so naši dirkači ponovili uspeh iz sezone 2012, saj so spet osvojili pokal narodov! Nemški reli 3Städte, ki je bil s skupno dolžino 333 kilometrov oziroma 122 kilometri hitrostnih preizkušenj precej zahteven, je naša posadka zaključila nasmejana.

"Petkovi hitrostni preizkušnji sta bili nenormalno spolzki, kar me je presenetilo, saj smo dirkali po novem asfaltu. V soboto pa je bil izziv obdržati hitrost na hitrih odsekih in se izogibati težavam," je v smehu dejal Tim, ki je bil vesel tudi dolgega skoka: "Seveda bi se znova rad zahvalil idrijski ekipi IK Sport, saj je Škoda Fabia R2 delovala odlično!" 

S tem nastopom je konec letošnje dolge sezone za Tima in Uroša, vendar sta z mislimi že v prihodnji.