Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Artur Švarc
Artur Švarc
30.07.2014 09:01:30
Deli članek:

Drugo mesto ni dovolj

Profimedia

Šef Ferrarija Marco Mattiacci kljub drugemu mestu na Madžarskem napoveduje še veliko dela.

Dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso je z mojstrsko predstavo v spremenljivih okoliščinah s petega mesta na startu na koncu prišel do drugega takoj za Ricciardom. Čeprav so bili pri Ferrariju zelo zadovoljni s šele drugimi letošnjimi stopničkami, pa Mattiacci napoveduje, da jih med poletnim premorom čaka še veliko dela.

"Ne bomo prenehali misliti na to, kako bodo naši projekti delovali, zato ne bomo zaprli vrat. Smo 1,2 sekunde za vodilnim, to pomeni ali mesec ali leto dela, zato v mislih tega ni mogoče izklopiti. Moramo biti previdni glede drugega mesta, da nas ne odpelje od usmeritev. Ker smo Ferrari, ne smemo biti zadovoljni z drugim mestom."

Po sobotni napaki v kvalifikacijah je Raikkonen vse skupaj popljuval kot začetniško napako, Mattiacci pa je dejal, da ni treba delati iz muhe slona.

"Moramo biti previdni pri potezah, ki izhajajo iz tega, kar se je zgodilo ta konec tedna. Kot sem že večkrat povedal, imamo načrt in vemo za naše slabosti. Ne sobotna napaka ne nedeljsko drugo mesto ne bosta vplivala na naše usmeritve. Kimi ima prav, da se to ne sme dogajati, a to je bila ekipna odločitev."