Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
29.07.2014 18:16:38
Deli članek:

Izjemni Ricciardo

Reuters

Na enajsti dirki sezone v svetovnem prvenstvu formule ena v Hungaroringu je bil najhitrejši Daniel Ricciardo. Voznik Red Bulla je tako prišel do svoje druge zmage v sezoni - in karieri!

Za njim sta se zvrstila Fernando Alonso (Ferrari) in Lewis Hamilton (Mercedes), ki sta po dirki za VN Madžarske na vsa usta hvalila Avstralca. Dejala sta, da je bila njegova vožnja izjemna in da je zasluženo prišel do zmage. Španec je poudaril, da je Ricciardo prvi voznik Red Bulla in s tem povedal vse. Dejstvo je, da branilec naslova Sebastian Vettel še vedno čaka na prvo zmago v letu 2014.

"Daniel opravlja odlično delo in je svojo kakovost že pokazal v več različnih dvobojih. V Hockenheimu sem imel nove gume, s katerimi bi ga moral brez težav prehiteti, a tudi s tako prednostjo še zdaleč ni bilo lahko. Na Madžarskem enostavno nisem imel možnosti, da bi se boril, vendar sem naredil vse, kar je v moji moči. Rad bi mu čestital za zmago in predstave v tem prvenstvu. Mislim, da nas v prihodnjih letih čaka še veliko zanimivih dirk," je povedal voznik Ferrarija.

Z njim se je strinjal tudi Britanec, ki je Ricciarda označil za enega najboljših dirkačev v karavani. "Kot je dejal Fernando, odličen je že od začetka sezone. Ves čas kaže, kako močan je. Ni le eden izmed najbolj prijaznih fantov med vozniki, ampak zagotovo sodi tudi med najboljše."