Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
08.07.2014 18:03:49
Deli članek:

Pedrosa kot glavni konkurent

Reuters

Tekmovanje v razredu motoGP lahko označimo za monotono, na uvodnih osmih dirkah je slavil Marc Marquez, aktualni svetovni prvak pa ima v skupnem seštevku že 72 točk prednosti pred najbližjima zasledovalcema Valentinom Rossijem in Danijem Pedroso.

Motociklistična karavana se seli v Nemčijo, kjer se bo konec tedna na dirkališču Sachsenring udarila za nove točke svetovnega prvenstva. Pred enim letom je VN Nemčije osvojil prav Marquez, ki je tako na najboljši način izkoristil odsotnost poškodovanih Jorgeja Lorenza in Danija Pedrose ter na ta način kot novinec med elito prišel do svoje druge zmage.

Španec zdaj v Nemčijo prihaja v povsem drugačni vlogi, s stoodstotnim izkupičkom iz osmih preizkušenj. Danes je on tisti, ki ga lovi konkurenca. "Za nami je zelo zahteven in zapleten konec tedna v Assnu. Sem pa resnično zelo vesel, da sem zmagal v tako težavnih okoliščinah. Sachsenring je lepo dirkališče, ampak nekoliko posebno, saj je tako majhno. Lani sem imel tu dobro dirko, vendar se moramo zavedati, da Dani in Jorge nista nastopila. Veselim se, da bom tokrat lahko tekmoval z njima, še posebej z Danijem, ki je na tej progi zelo konkurenčen," je povedal Marquez. "Zdi se, da to dirkališče ustreza Hondi, zato bomo naredili vse, da to tudi izkoristimo."