stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

(lt)
(lt)
0 18.01.2023 10:58:56

Želja je vrnitev v zmagovalne tirnice

Ekipa Krima pred zadnjim domačim obračunom z Bietigheimom
RK Krim Mercator
Rokometašice Krima Mercatorja so niz dveh zaporednih zmag v ligi prvakinj prekinile z visokim porazom na gostovanju pri Ferencvarosu.

Motivirane in željne novih točk so se krimovke prejšnji konec tedna odpravile na pot proti madžarskemu Erdu. Pričakovanja so bila visoka, a uvod v obračun 11. kroga najelitnejšega evropskega rokometnega klubskega tekmovanja je nakazal, da dnevna forma ni na strani gostujoče zasedbe. Ljubljančanke se niso znašle, igra nikakor ni stekla. "FTC smo pustili, da igra svojo igro, in to je nedopustljivo,« je bil jedrnat črnogorski strokovnjak Dragan Adžić. Po najvišjem porazu v tej evropski sezoni (26:37) so njegove varovanke parket zapustile sklonjenih glav. »Zagotovo smo želele tekmo bolje začeti. Preprosto se nam ni izšlo. V obrambi nam ni uspelo zaustaviti tekmic, v napadu pa nismo izkoristile svojih priložnosti," je trenerja dopolnila krožna napadalka Valentina Klemenčič.

A časa za razočaranje ni bilo veliko. Misli je hitro preusmerila proti naslednjim preizkušnjam. Natančneje proti nedelji, ko tigrice čaka nov evropski zrelostni izpit. "Proti Baniku Mostu se bomo borile ne glede na vse. Želimo si, da bo dvorana polna, saj bomo pomoč s tribun nujno potrebovale," je povedala 20-letna Klemenčičeva.

S soigralkami bo v nedeljo ob 14. uri v dvorani Tivoli lovila peto zmago v tej sezoni, s katero bi zasedba iz slovenske prestolnice ostala v stiku s francoskim Brestom. Ta pred zadnjimi tremi krogi skupinskega dela lige prvakinj zaseda šesto mesto skupine A. Varovanke Pabla Morele, najnevarnejše tekmice krimovk v boju za napredovanje, imajo pred aktualnimi slovenskimi državnimi in pokalnimi prvakinjami le (ulovljivo) točko prednosti.

Lahko tigrice ponovijo predstavo iz Chomutova?

Rokometašice Krima Mercatorja in Banika Mosta so se v tej sezoni že srečale. Spomini na tisto tekmo so v taboru Ljubljančank nepozabni. Bilo je v soboto, 24. septembra 2022, v Rocknet Areni. Bil je dvoboj za zgodovino!

Četa Dragana Adžića je takrat že v uvodnih sekundah pokazala, da se domov želi vrniti s polnim izkupičkom točk. Med strelke se je vpisalo kar 12 krimovk, med njimi tudi mladi Ema Markovič in Laura Cerovak. Z izvrstno ekipno predstavo so igralke v sivo-modrih dresih tretjič v zgodovini kluba na eni tekmi elitnega evropskega tekmovanja dosegle več kot 40 zadetkov.

Sezona  Tekma  Končni rezultat  

2004/05  Krim – DIN Niš  40:30

2006/07  Krim – Dinamo Volgograd  41:33

2022/23  Banik Most – Krim  29:42

Ustavile so se pri 42, kar je največ do zdaj! A kdo ve, morda rokometašicam najtrofejnejšega ženskega rokometnega kluba pri nas letvico uspe čez štiri dni premakniti še nekoliko višje.

Spopad na daljavo: Krim Mercator ali Brest Bretagne Handball

Dosežek, ki ga krimovke sicer ne bi potrebovale tako nujno, kot bi nujno potrebovale dve točki. Dve točki, ki bi bili vredni zlata!

V zadnjih treh krogih je namreč treba nadoknaditi minimalen zaostanek za Brestom. Krimovke poleg nedeljske tekme z Banikom Mostom čaka še gostovanje pri aktualnih evropskih prvakinjah v norveškem Kristiansandu in domači zaključek s CSM Bucuresti, rokometašice Bresta pa najprej čaka dvoboj s Ferencvarosem, gostovanje v romunski prestolnici in za konec domači obračun z Vipersom.

Bodo uspešnejše Slovenke ali Francozinje? Odgovor bomo dobili 11. februarja, prva epizoda spopada pa nas čaka že to nedeljo! 

Galerija

Članki iz rubrike