stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

(lt)
(lt)
0 12.01.2023 11:13:28

V pravem trenutku ujele pravo formo

Darja Dmitrijeva
RK Krim Mercator
Če so se rokometašice Krima Mercatorja na izjemen način poslovile od leta 2022, pa je bil vstop v leto 2023 še toliko bolj sanjski.

Še pred mesecem dni je slovenskim predstavnicam v najelitnejšem evropskem klubskem rokometnem tekmovanju voda močno tekla v grlo. Po osmih odigranih krogih skupinskega dela EHF lige prvakinj so imele na svojem računu dve zmagi oziroma štiri točke, ki so jih uvrščale na sedmo mesto skupine A.

A danes je stanje precej drugačno. Varovanke črnogorskega strokovnjaka Dragana Adžića so ob koncu decembra ujele zmagoviti val. V soboto, 17. decembra, so na najpomembnejši tekme sezone najprej v gosteh premagale francoski Brest, v nedeljo, 8. januarja, pa so na domačem parketu preskočile še Bietigheim.

Nemke so jim oktobra sicer prizadejale najvišji poraz v tej sezoni evropskega tekmovanja, tigrice pa so jim pred dnevi udarec vrnile. Temelje za drugo zaporedno zmago so postavile že v prvem polčasu, korak pred tekmicami pa so bile večji del srečanja. "Na nedeljski obračun smo se pripravljale zelo dolgo. Pravzaprav od lanskega leta," se je po tekmi pošalila Darja Dmitrijeva, ki je zablestela z 12 zadetki in sploh prvič v karieri na eni tekmi lige prvakinj dosegla dvomestno število zadetkov. Zadovoljstva ni skrival niti trener Adžić: "Zelo sem ponosen na predstavo naše ekipe. Dosegli smo 35 zadetkov, kar je proti tako močni ekipi, kot je Bietigheim, zelo dobro. To govori o naši izjemni energiji in želji po zmagi."

V madžarsko prestolnico po tretjo zaporedno kljukico

Želji, ki je ne bo manjkalo tudi v nadaljevanju sezone. V nadaljevanju, ki v soboto, 14. januarja, ob 16. uri prinaša novo priložnost za dokazovanje. Ljubljančanke bodo gostovale v Budimpešti pri Ferencvarosu.

Madžarke so zadnja dva medsebojna obračuna sicer dobile (v tej sezoni so se v Tivoliju veselile zmage z 32:30, v pretekli pa so tekmo na domačem parketu dobile s 26:22), kar pa ne pomeni nič! Aktualne slovenske državne in pokalne prvakinje bodo serijo dveh zaporednih zmag poskušale še podaljšati, varovanke Gaborja Eleka pa se na obračun pripravljajo z nekoliko slabšo popotnico. Po dolgem reprezentančnem premoru, ki je bil novembra v okviru evropskega rokometnega prvenstva za ženske, so na štirih tekmah nanizale tri poraze in eno zmago. Pred domačimi navijači so ugnale češki Banik Most.

Je lahko Dmitrijeva znova junakinja tekme?

Prva polovica sezone gotovo ni potekala po načrtih odlične ruske srednje zunanje igralke. Na uvodnih treh tekmah je sicer skupaj dosegla 22 zadetkov, po četrtem obračunu pa je njena forma nekoliko padla. Sedemindvajsetletnica je bila namreč prav na srečanju s FTC izključena v 20. minuti. Od takrat se vse do novega leta nikakor ni mogla vrniti v svoje tirnice. Proti Bietigheimu pa je zablestela in podrla svoj strelski rekord. Zaustavila se je pri 12 zadetkih, največ, kar jih je kadarkoli v svoji karieri dosegla na eni tekmi najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja.

Junakinja zadnje zmage Krima Mercatorja je zdaj pri 53 zadetkih in zelo blizu tega, da preseže še en osebni mejnik. Pred osmimi leti je sezono zaključila s 76 zadetki v svoji statistiki. Do tega dosežka ji jih manjka še 23.

Če bo nadaljevala v svojem slogu, ji lahko uspe zelo kmalu! Morda že ob naslednji vrnitvi v dvorano Tivoli, ko bo najtrofejnejši ženski rokometni klub gostil češki Banik Most. Morda bo nedelja, 22. januarja, za vedno ostala v spominu odlične Darje Dmitrijeve. (lt)

Število zadetkov Darje Dmitrijeve v ligi prvakinj po sezonah
Sezona  Klub  Št. zadetkov
2011/2012  Dinamo-Sinara  1
2012/2013  Dinamo-Sinara  9
2014/2015  Dinamo-Sinara  76
2020/2021  CSKA  70
2021/2022  CSKA  21
2022/2023  Krim Mercator  53
(na dan 11. januar 2023)
Galerija

Članki iz rubrike