stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

(lt)
(lt)
0 21.12.2022 11:14:27

Pred vstopom v novo leto so si močno oddahnile

Veselje po zmagi v Brestu
RK Krim Mercator
Rokometašice Krima Mercatorja so se od leta 2022 poslovile z zmago na gostovanju v Franciji pri Brestu, pri neposrednih tekmicah v boju za napredovanje v ligi prvakinj, kar ima v tej luči še dodatno vrednost.

Nič kaj spodbuden ni bil pogled na lestvico skupine A najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja pred preteklim koncem tedna, ko so se najboljše rokometašice podale v boje devetega kroga. Aktualne slovenske državne prvakinje so bile z dvema zmagama in šestimi porazi oziroma štirimi priigranimi točkami na sedmem mestu, ki pomeni konec sanj o napredovanju iz skupinskega dela. Pred gostovanjem na zahodu Francije pri ekipi Brest Bretagne Handball so se torej znašle v težavah. Voda jim je pred zadnjimi šestimi krogi skupinskega dela lige prvakinj že pošteno tekla v grlo. Pritisk pred potjo je bil velik, a še večja je bila želja Ljubljančank po kakovostni predstavi in zelo pomembni zmagi. In zgodilo se je ...

"Pritisk je bil tokrat privilegij, ki nam je očitno koristil, nas dodatno motiviral in poskrbel, da se niti v enem trenutku nismo predale. Kljub zaostanku smo se borile do konca in zaupale druga drugi. Pokazale smo, da smo prava ekipa!« se je po tekmi smejalo Maji Svetik, šestindvajsetletni levokrilni rokometašici, na krilih katere so krimovke v drugem polčasu sobotnega srečanja uspele ujeti priključek z dvakratnimi francoskimi državnimi prvakinjami in jih spraviti na kolena.

»Vesel sem, da je ekipa na tako pomembni tekmi pokazala svoj pravi obraz in kakovost. Igrali smo dobro, tako kot smo se dogovorili, in temu primeren je tudi rezultat. Zahtevni treningi so se obrestovali," zadovoljstva ni skrival glavni strateg Krimove družine Dragan Adžić.

Redko videno: dve zmagi z identičnim razpletom

Izid srečanja med francoskimi in slovenskimi predstavnicami v elitni ligi prvakinj je bil že po 30 minutah igre precej zanimiv – 12:10 v korist gostiteljic. Z identičnim rezultatom se je končal tudi prvi polčas tekme v ljubljanskih Stožicah – tudi takrat v korist gostiteljic. Še bolj zanimivo je bilo po zadnjem zvoku sirene. Adžićeve varovanke so zmago nad zasedbo Pabla Morele slavile s končnim rezultatom 24:22, povsem enako se je v stoženski lepotici razpletel dvoboj 56 dni prej.

Nekaj, kar se v bogati zgodovini ljubljanskega kluba še ni zgodilo. Tigricam je v svoji 28. zaporedni sezoni med evropsko rokometno smetano prvič uspelo ene od tekmic z identičnim rezultatom premagati tako doma kot na gostovanju.

V mislih že novi evropski izzivi

Čeprav je pred udeleženkami lige prvakinj nekaj dni premora, pa rokometašice ne bodo počivale. Misli so že usmerile proti novim izzivom, ki jih čakajo kmalu po vstopu v novo koledarsko leto. V nedeljo, 8. januarja, se ljubljanska zasedba vrača na domači parket. Ob 16. uri bo v hramu slovenskega športa Tivoliju gostila nemški Bietigheim, ki je po sanjskem začetku sezone padel v manjšo krizo (nazadnje so Nemke slast evropske zmage okusile 16. oktobra, ko so premagale prav Krim Mercator), ki pa bi si jo Adžićeva četa želela še poglobiti.

Od leta 2022 se je poslovila tudi Krimova rokometna šola

Če se je od koledarskega leta članska zasedba Krima Mercatorja poslovila več kot dobre volje, nekaj podobnega velja tudi za njihove mlajše generacije. Z nasmehi na obrazih so svoje treninge v letu 2022 končale tudi nadobudne tigrice, ki vztrajno stopajo po stopinjah svojih starejših vzornic.

Na Osnovni šoli Kašelj se je v nedeljo, 11. decembra, srečalo 285 otrok, ki pod okriljem najuspešnejšega slovenskega ženskega rokometnega kluba trenira na sedmih ljubljanskih osnovnih šolah. Na božičnem turnirju so pokazali svoje znanje in se ob tem nadvse zabavali. Nič manj zabavno ni bilo na zaključku deklet, ki trenirajo pod klubskim okriljem. V ponedeljek, 19. decembra, so jih na skupnem treningu v mali stoženski dvorani presenetile tudi članice, ki so jim podelile nekaj koristnih nasvetov in jim zaželele vse dobro na njihovi športni poti. Vse skupaj pa so pokazale, kaj pomeni slogan Ena in edina #KrimovaDruzina. 

Galerija

Članki iz rubrike