stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 13.01.2024 22:53:56

Potrjeno! Pet reprezentanc že v drugem delu rokometnega EP, med njimi tudi Slovenija

Pet rokometnih reprezentanc si je po dveh krogih skupinskega dela že izborilo nastop v drugem delu moškega evropskega prvenstva v Nemčiji, med njimi tudi Slovenija. Drugi današnji dvoboj skupine D med Norveško in Ferskimi otoki se je končal z neodločenim izidom 26:26.

V drugi del so se poleg Slovenije, ki je s štirimi točkami na vrhu razpredelnice, uvrstili tudi Švedska, Nizozemska, Danska in Portugalska, prav vse izbrane vrste pa bodo tudi tekmice Slovenije v drugem delu zaključnega turnirja med 17. in 23. januarjem v Hamburgu.

Slovenija je na današnjem prvem dvoboju v nemški prestolnici povsem zasenčila Poljsko in zmagala z 32:25, v "severnjaškem" obračunu pa sta se Norveška in Ferski otoki razšla z nedoločenim izidom. Tekma je bila zelo izenačena, v sami končnici pa je sprva kazalo na zmago Norvežanov, ki so povedli s 26:23. A novinci na velikih mednarodnih tekmovanjih iz Ferskih otokov niso izobesili bele zastave, v izdihljajih tekme je izenačujoči gol po zadeti sedemmetrovki prispeval Elias a Skipagutu.

Pri Norvežanih sta bila najbolj učinkovita Alexandre Blonz z osmimi in Goran Johannessen s šestimi goli, pri Fercih pa sta a Skipagutu in Teis Rasmussen dosegla po pet zadetkov.



Zadnji tekmi skupine D bosta v ponedeljek, para sta Poljska - Ferski otoki (18.00) in Slovenija - Norveška (20.30).

Na preostalih današnjih tekmah ni bilo presenečenj. Obe tekmi skupine E v Mannheimu sta bili podobni igri "mačke z mišjo", najprej je Nizozemska zanesljivo opravila z BiH (36:20), nato pa Švedska z Gruzijo (42:26).

V Münchnu, ki gosti skupino F, je Portugalska na prvem dvoboju ugnala Češko s 30:27. Najbolj učinkovit je bil Martim Costa z 11 goli, medtem ko je Danska na drugi tekme brez težav premagala Grčijo s 40:28. Michael Damgaard je za Dance dosegel 11 zadetkov.

Značke: rokomet, ep

Članki iz rubrike