franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 13.01.2024 21:49:53

Selektor izgubil glas, pomočnik razkril, kaj se je dogajalo: Zgodilo se je na začetku. Če se je bilo potrebno ...

Martin Metelko
Izjave po rokometni tekmi evropskega prvenstva med Slovenijo in Poljsko (32:25).

* Luka Žvižej, pomočnik selektorja Slovenije (selektor Uroš Zorman je namreč že takoj po začetku dvoboja ostal brez glasu, op. STA): "Fantom moram čestitati, saj so se od prve do zadnje minute držali načrta. Igrali smo točno tako, kot smo načrtovali. Imeli smo željo, da dobimo tudi drugo tekmo in naredimo drugi korak na tem EP. Zavedali smo se, kaj pomeni ta tekma, bila je za biti ali ne biti. V tem trenutku smo zadovoljni, a časa za proslavljanje ni veliko, saj nas že čez dva dni čaka nova tekma. Kar se tiče Uroša, ne vem, zakaj je izgubil glas, a zgodilo se je že na začetku tekme. Potem je vse nadaljnje napotke razlagal bolj po tiho. Te so potrebovali, a vse je potekalo v mirnem tonu. Če se je bilo treba zadreti, smo se pač drugi, a ni bilo prave potrebe."

* Jure Dolenec, kapetan slovenske reprezentance: "Mislim, da bo to dovolj za Hamburg, moralo bi se zgoditi kar veliko presenečenje za kaj drugega. Zelo zadovoljen sem, ker smo odigrali dobro tekmo. Po prvi tekmi se mi je zdelo, da nam bo ta način napadanja bolj ustrezal, da bo obramba boljša in to se je tudi videlo. Dosegli smo kar nekaj lahkih golov, tekli smo, uživali v napadu. Igrali smo lep rokomet, super tekma tudi za samozavest in nismo še rekli zadnje na tem turnirju. Poljski slog igre nam bolj ustreza. Ferci so neugodni, igrajo s štirimi, petimi igralci in veš, da jih boš v 60 minutah nekako premagal. Poljaki so nam pisani na kožo, v obrambi nas težko držijo, ker smo hitrejši, v napadu so počasnejši in jim z globljo varianto obrambe delamo precej težav. Večinoma so nam ustrezale take reprezentance, ki imajo veliko kilogramov in višino, to se je danes tudi poznalo. Večja težava je, ko igramo proti velikim, močnim in povrhu še hitrim, kot so denimo Francozi in podobni."


* Gašper Marguč, reprezentant Slovenije: "Pride taka tekma kot proti Ferskim otokom, ko res ni bilo žog na krilo. Na koncu je najbolj pomembna ekipa, zmaga. Danes je bilo malce drugače. Z odlično obrambo smo izkoristili protinapade, kar ekipi daje dodaten zagon, samozavest. Ko imaš dobro obrambo, lahko v napadu narediš kakšno napako več, pa kljub temu ne izgubiš samozavesti. Ključ do zmage je bila obramba, ki je bila od prve minute na visoki ravni. Zelo se je poznalo, da nam ustreza slog poljske igre, saj imajo višje in počasnejše igralce, ki naši obrambi veliko bolj odgovarjajo. Ferci so manjši, hitri, tudi žoga je hitra, igrajo ena na ena, kar je velika obremenitev za naš srednji blok, predvsem za Boruta Mačkovška in Blaža Blagotinška. Danes sta njihove igralce skorajda zlahka ustavljala."

* Tilen Kodrin, reprezentant Slovenije: "Ekipa je vedno v prvem planu. Vedeli smo, da nas čaka nov finale. Vse je izhajalo iz obrambe, to je prvo. Bili smo odlični, ogromno smo pomagali vratarju, veliko je bilo lahkih zadetkov, nevarni pa smo bili iz vseh strani. Dobro smo realizirali svoje priložnosti in odigrali kompletno tekmo."

* Marcin Lijewski, selektor Poljske: "Zelo dobro so igrali, gre za zelo izkušeno in močno ekipo. Težko je na sredini pokrivati tri tako hitre igralce. Vedeli smo, kaj nas čaka. Poskušali smo se jim zoperstaviti, dati vse od sebe, ampak delali smo preveč tehničnih napak. To nas je veliko stalo predvsem v prvem polčasu, tudi vračali smo se prepočasi in prejeli preveč golov. Proti tako izkušeni ekipi je to v drugem polčasu zelo težko nadoknaditi."

Značke: rokomet, ep, slovenija, izjava

Članki iz rubrike