franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
1 29.12.2023 18:32:08

Slovenski rokometaši priprave na EP odprli z zmago! Pred potjo v Nemčijo še dve tekmi!

Luka Vovk
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v Slovenj Gradcu premagala Avstrijo s 34:33 (16:15). To je bila prva in hkrati edina domača pripravljalna tekma pred nastopom na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Po novem letu varovance selektorja Uroša Zormana v Poreču čakata še obračuna proti Črni gori in Hrvaški.

Slovenska izbrana vrsta se je po nekaj dneh treningov v celjski dvorani Golovec edinkrat v domačih dvoranah javnosti pred EP predstavila na Koroškem. Pred polno športno dvorano v Slovenj Gradcu je tesno zmagala proti severni sosedi.

Med pripravami bo Slovenija odigrala še dve tekmi, naslednji petek proti Črni gori in dan kasneje proti Hrvaški. Prvi nastop na prvenstvu stare celine jo čaka 11. januarja proti Ferskim otokom v skupini D. V njej bo igrala še proti Poljski (13. januar) in Norveški (15.).

Varovanci Uroša Zormana, med njimi so bili na tribuni Blaž Blagotinšek, Aleks Vlah in oboleli Klemen Ferlin, so bili od samega začetka zbrani v obrambi in v 6. minuti povedli s 5:2 po dveh zaporednih golih člana nemškega Wetzlarja Domna Novaka.

Avstrijci so nato izkoristili tehnične napake in slabše zaključke domače izbrane vrste in izenačili na 5:5. Po toplo-hladnem nadaljevanju so Slovenci izkoristili nekaj protinapadov in selektorja gostov Aleša Pajoviča prisilili v prvo minuto odmora pri izidu 12:9 v korist domačih.

Tudi Zorman je v 21. minuti posegel po minuti odmora, potem ko so se Avstrijci hitro približali na gol zaostanka (11:12). Domača zasedba je bila v nadaljevanju prvega polčasa korak, dva pred tekmeci, na odmor pa je odnesla gol prednosti (16:15).



Drugi polčas so bolje začeli Avstrijci, ki so v 37. minuti celo povedli z 21:20. Čeprav so domači vzpostavili ravnotežje, pa so v oči bodle tehnične napake, zaradi česar so gosti ostajali blizu. Ko napak ni bilo, so prednost Slovenci dvignili na tedaj najvišjih +4 (28:24).

Po nekaj protinapadih, ki jih je uspešno zaključil Gašper Marguč, je bilo na semaforju 30:25, kar pa ni prineslo mirne končnice. Avstrijci so se namreč šest minut pred koncem približali na vsega gol, po zgrešeni sedemmetrovki Marguča pa nato celo izenačili na 31:31.

V napeti končnici so imeli Zormanovi varovanci v zadnji minuti napad za vodstvo, po lepi akciji pa je zadel Kristjan Horžen. Avstrijci so imeli na voljo še en napad, po prekršku za sedemmetrovko pa je za domačo zmago z obrambo poskrbel Miljan Vujović.

V slovenskem dresu sta bila najboljša strelca Domen Novak in Tilen Kodrin s po šestimi goli, pri gostih pa jih je sedem dosegel Tobias Wagner.

Pred tekmo so se v Slovenj Gradcu poklonili tudi zvezdnici športnega plezanja Janji Garnbret ter ji izročili reprezentančni dres in žogo. Štiriindvajsetletna Korošica je sicer častna članica rokometnega kluba Slovenj Gradec.

Članki iz rubrike