stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 04.01.2024 18:42:20

V Poreču zadnja preizkusa znanja pred odhodom v Berlin

Martin Metelko
Slovensko moško rokometno reprezentanco v petek in sobota čakata zadnja preizkusa znanja pred odhodom na evropsko prvenstvo, ki bo med 10. in 28. januarjem v Nemčiji. V petek se bo najprej v Poreču pomerila s Črno goro, dan kasneje s Hrvaško, obe tekmi bosta ob 17. uri.

Slovenski selektor Uroš Zorman bo na podlagi pripravljalnih tekem v Istri določil seznam 18 igralcev za nastop na bližnjem turnirju stare celine. Njegovi varovanci bodo najprej igrali v Berlinu, med 11. in 15. januarjem se bodo pomerili s Ferci, Poljaki in Norvežani.

V drugi del tekmovanja bosta napredovali najboljši izbrani vrsti iz skupine D ter se v Hamburgu križali z najboljšima dvema iz skupine E (Švedska, Nizozemska, BiH in Gruzija) ter skupine F (Danska, Portugalska, Češka in Grčija).

Zorman je že pred začetkom priprav ostal brez nosilca igre in krilnega igralca Blaža Janca ter že dlje časa odsotnega srednjega zunanjega Domna Makuca, v Celju pa sta po prilagojenem programu vadila tudi krožni napadalec Blaž Blagotinšek in levi zunanji igralec Aleks Vlah. Tik pred odhodom v Poreč se je od soigralcev zaradi zdravstvenih težav poslovil še desni zunanji Tadej Kljun.

"V Poreču bom preizkusil vse igralce, nikogar ne bom 'preforsiral'," je na današnji novinarski konferenci v Stožicah uvodoma dejal Zorman in dodal: "Gre za zadnji tekmi pred odhodom v Nemčijo. Na obeh tekmah me najbolj zanimajo kombinacije v obrambi in napadu, hkrati pa želim dvigniti našo moralo na višjo raven. Na tekmah proti Črni gori in Hrvaški izida ne bosta v osredju, po drugi strani pa vsaka zmaga prinaša samozavest in dobro voljo," je še dodal Zorman.

rokomet slovenija 2 mm
Martin Metelko

"Turnir v Poreču bo dobra generalka pred odhodom v Nemčijo. Pomerili se bomo z dobrimi in kakovostnimi reprezentancami, v dveh dneh nas čakata dve zahtevni tekmi. To bo pravšnji test pred evropskim prvenstvom, kjer bo vsaka tekma zahtevna in zelo težka," je dejal visokorasli Blagotinšek, ki že dlje časa vleče poškodbo prsta in ne skriva, da ga ta močno ovira v igri.

V polni pripravljenost ni niti slovensko odkritje na lanskem svetovnem prvenstvu na Poljskem in Švedskem Aleks Vlah. Primorec v dresu danskega Alborga je šele na zadnjih treh tekmah delal na nekoliko "hitrejših obratih".

"Vsake toliko časa me zaboli v kolenu, a nimam hujše reakcije. Pred nami sta dve tekmi v Poreču, upam, da na njih ne bom imel nobenih težav in bom pripravljen za nastop na evropskem prvenstvu. Z uvodnimi tremi treningi sem zelo zadovoljen, naj tako tudi ostane," je pred odhodom v Poreč dejal Vlah.

Slovenija je v prvem pripravljalnem obdobju med božičnimi in novoletnimi prazniki vadila v Celju, na pripravljalni tekmi v Slovenj Gradcu pa je v zdesetkani postavi tesno premagala Avstrijo s 34:33.

Na Zormanovem seznamu za EP v Nemčiji so:
- vratarji: Klemen Ferlin (Erlangen), Urban Lesjak (Eurofarm Pelister) in Miljan Vujović (Stuttgart);
- krilni igralci: Gašper Marguč (Veszprem), Domen Novak (Wetzlar), Staš Slatinek Jovičić (Trimo Trebnje), Tilen Kodrin (Gummersbach) in Tadej Mazej (Celje Pivovarna Laško);
- zunanji igralci: Dean Bombač, Borut Mačkovšek (oba Pick Szeged), Nejc Cehte (Eurofarm Pelister), Jure Dolenec (Limoges), Nik Henigman (Saint Raphael), Rok Ovniček (Nantes), Aleks Vlah (Alborg) in Miha Zarabec (Wisla Plock);
- krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Flensburg Handewitt), Kristjan Horžen (Gummersbach), Matic Suholežnik (Zagreb) in Jernej Drobež (Gorenje Velenje).

Članki iz rubrike