franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
2 02.01.2024 20:31:46

Slovenski rokometaši so začeli zadnji del priprav na EP

ALESFEVZER.COM
Slovenska moška rokometna reprezentanca je vstopila v zadnji del priprav na evropsko prvenstvo v Nemčiji. Zbrala se je v Ljubljani, prva tekma jo na EP čaka čez devet dni v Berlinu.

Slovenski rokometaši so dan po božiču začeli sklepne priprave za 14. nastop med evropsko elito. Prvi del so zaključili v petek, ko so na pripravljalni tekmi v Slovenj Gradcu s 34:33 ugnali Avstrijo.

Na obračunu s severnimi sosedi selektor Uroš Zorman ni mogel računati na Domna Makuca, Blaža Janca in Stefana Žabiča, ki so poškodovani. Manjkali so tudi Blaž Blagotinšek, Aleks Vlah in vratar Klemen Ferlin, a so se danes v prestolnici pridružili ekipi in opravili prvi trening.

"Na tekmi proti Avstriji smo videli, katere kombinacije v igri nam odgovarjajo in katere ne. V obrambi nam je manjkala agresivnost. V zadnji del priprav vstopamo z vsemi razpoložljivimi igralci, kar nam bo omogočilo normalno treniranje obrambe in napada. Časa ne bo veliko, pred nami so trije treningi v dvorani, ki bodo zato daljši in nekoliko bolj naporni," je za RZS dejal Zorman. Ta si v novem letu želi predvsem zdravja celotne reprezentance.



Po krajšem novoletnem premoru se je ta devet dni pred uvodno tekmo na EP zbrala v Ljubljani, kjer bo opravila večino zadnjih treningov pred odhodom v Nemčijo. Izjema bo konec tedna, ko bodo Slovenci gostovali v Poreču. V petek jih v hrvaški Istri čaka pripravljalna tekma s Črno goro, dan kasneje še s Hrvaško. Obe se bosta začeli ob 17. uri.

"Proti Avstriji zagotovo nismo odigrali najboljše tekme. Na obeh straneh igrišča imamo še kar nekaj rezerv. Agresivnost v obrambi v Slovenj Gradcu ni bila na zadostni ravni, tudi v napadu nismo bili povsem usklajeni. Do turnirja v Poreču imamo nekaj dni, da se čim bolje pripravimo in izboljšamo igro," je dodal Rok Ovniček.

V Nemčijo bo slovenska zasedba odpotovala čez teden dni. Po uvodni tekmi proti Ferskim otokom sledita še tekmi s Poljsko in Norveško. V drugi del tekmovanja, ki bo prinesel selitev v Hamburg, bosta napredovali dve reprezentanci.

Članki iz rubrike