GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Gregor Lisec
Gregor Lisec
0 21.04.2017 09:00:59

Očitno se pri nas od reprezentance ni možno posloviti na normalen način

Uroš Zorman in Dean Bombač.
alesfevzer.com
Uroš Zorman je končal reprezentančno kariero, Dean Bombač bo o tem še temeljito razmislil!

Seznam zvestih uslužbencev slovenske reprezentance, ki so zaman čakali na poslovilno zabavo, je dobil novo ime. V sredo, ko je Vujović razkril, na katere reprezentante bo računal na majskih tekmah z Nemčijo, oziroma že kak dan prej, ko je svojo odločitev sporočil na Poljsko, je bilo konec še ene velike reprezentančne kariere nekega velikega igralca. Enega največjih, pa ne samo v Sloveniji, temveč na svetu – Uroša Zormana. S to za slovenski rokomet prelomno novico nas je 37-letni Ljubljančan presenetil včeraj, potem ko je njegov selektor še dan prej zatrjeval, da bo tako nanj kot na Bombača računal v prihodnje.

"Ko govorita z menoj, mi pravita: 'Šefe, v redu je. Če vi mislite, da je prav, je prav.' Kako se ob tem počutita, ne vem, ampak verjetno jima je težko. Če sta prava, bosta to vzela kot motivacijo. Ko se bosta vrnila v formo, ne bo nobenega problema, saj njuna kakovost sega do neba," je zatrjeval Vuja. Toda problem vendarle je. Zorman si reprezentančnega dresa ne namerava več obleči, Bombač o tem še razmišlja. Kot poudarjata, nista razočarana niti užaljena. Moti ju samo način. Tako kot že marsikoga pred njima …

"Zakaj bi bil razočaran. Navsezadnje smo vedeli, da bo enkrat prišel ta dan. Po eni strani sem si tudi mislil, da bo na koncu tako," se nam je iz Poljske oglasil Zorman, ki resnično ni zvenel preveč potrt, temveč predvsem sprijaznjen z usodo. Vse od zaključka mundiala, ko se je po izjemno pozitivni zgodbi pomlajene Vujovićeve čete začelo dozdevati, da prostora za dolgoletnega kapetana bržkone zmanjkuje, je po rokometnih kuloarjih vladalo vsesplošno prepričanje, da bo Zorman za bližajočo se tekmo z evropskimi prvaki v Stožicah dobil še zadnji vpoklic in s tem priložnost za legendi dostojno slovo pred polnimi tribunami.

Da je bil načrt dejansko tak, sta potrdila tako selektor kot njegova zdaj že nekdanja podaljšana roka na igrišču. Vendar … "Z njim sva se pogovarjala o teh stvareh, to so bolj ali manj vedeli vsi. Da, načrti so bili takšni. Da bi se vsaj eden od reprezentance morda poslovil na normalen način. Vendar očitno to pri nas ni možno. To je to. Ne mislim po medijih prati umazanega perila oziroma se izpostavljati. Kar je, je, stvar je zaključena," je pomenljivo pojasnil Zorman, z 225 nastopi slovenski rekorder in s 523 goli šesti najboljši strelec izbrane vrste.

Oglasil se je tudi Dean Bombač, čigar reprezentančna kariera je prav tako pod vprašajem.Tako kot izkušenejšega soigralca ga moti odnos oziroma način. "Če bi si zaslužil vpoklic? Ne bi si. Moti pa me način. Razumem, da gre za novo zgodbo, fantje so osvojili medaljo in vse to stoji. Prav je, da gre z njimi naprej, to sem mu tudi povedal. Ampak način, kako je pristopil do tega, me je pač zmotil," je dejal Bombač …

CELOTEN POGOVOR Z UROŠEM ZORMANOM IN DEANOM BOMBAČEM SI LAHKO PREBERETE V PETKOVI TISKANI IZDAJI ČASOPISA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike