GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
0 20.04.2017 19:41:59

Teja Belak finalistka EP na preskoku

Napoca, 20. aprila (STA) - Drugi kvalifikacijski dan evropskega prvenstva v športni gimnastiki v Romuniji so nastopile telovadke, od treh Slovenk se je v finale uvrstila Teja Belak na preskoku. Tjaša Kysselef je v Cluju-Napoci prav tako na preskoku znova za las ostala brez mesta med osmerico.

Prva od slovenskega tria je sicer nastopila Lucija Hribar, debitantka na članskih velikih tekmovanjih. Mlada telovadka je popoldan tekmovala na vseh štirih orodjih in na koncu zbrala skupaj 47,948 točke. Najboljša je bila na preskoku, ko je za skok dobila oceno 13,266. Na bradlji je končala z oceno 12,133, na gredi 10,683 in za konec na parterju 11,866.

Belakova in Kysselefova sta tekmovali zvečer, v zadnji kvalifikacijski skupini. Prva je skočila Kysselefova, oba skoka naredila brez težav in zanju prejela oceno 13,966, kar je pomenilo začasno šesto mesto. Vmes je štiri telovadke niso presegle, jo je pa Belakova, ki je prav z odliko opravila s skokoma in z oceno 14,216 skočila na četrto mesto.

"Na finale sem računala. Nisem presenečena. Vem, da bom v njem. Sem zelo zadovoljna. Šla sem na to, da obstojim pri doskoku. Do finala bom skušala narediti bolj čiste skoke. Glede na oceno, mi niso odbili veliko," je uvodoma povedala Belakova in dodala: "Glede na startno listo sem vedela, da če naredim skoka, bosta dovolj za finale. Skoka sta dovolj težka za finale, za kaj več pa ne. V finalu bom tako šla čisto sproščeno."

Belakova se je na EP v finale uvrstila tretjič zapovrstjo in četrtič v karieri, najboljši rezultat je dosegla v svojem prvem finalnem nastopu leta 2014 v Moskvi, ko je bila četrta. Novo finalno priložnost bo imela v soboto, na vprašanje, ali se lahko vmeša v boj za odličja, pa je odgovorila: "Mislim, da ne. Niti o tem ne razmišljam. Skoka sta za medaljo prelahka. Jaz bom šla sproščeno v finale, ostale, ki se borijo za medaljo, pa bodo sproščene malo manj."


Kysselefovi se ni uresničila želja in je spet ostala brez finala, to se ji je zgodilo že lani v Bernu, ko je bila deveta. Danes sta jo v kvalifikacijah izven finala izrinili povsem zadnji tekmovalki, obe Madžarki.

"Zelo sem zadovoljna. Nisem pričakovala, da bom naredila tako dobra skoka z doskokom vred, brez korakov. Pričakovanja sem presegla, zadovoljna sem s prvim in drugim skokom," je uvodoma povedala Kysselefova, ki se je pred zadnjo polovico zadnje kvalifikacijske skupine zavedala, da lahko tako kot lani v Bernu za las ostane brez finala osmerice. "Tri me lahko premagajo, lahko se zgodi, da katera ne naredi kot je treba. Na meji bo. Srčno upam, da bom imeli dvojno slovensko finale," je Kysselefova dejala še pred razpletom kvalifikacij.

"Naredila sem svoj maksimum. Bolje kot to bi težko šlo. Vesela sem, da sem naredila, kar sem želela" je zatrdila Kysselefova.

V sredo so v kvalifikacijah nastopili telovadci, od slovenske četverice si je finale pritelovadil Sašo Bertoncelj na konju z ročaji. Preostali Slovenci se niso uvrstili v finale. Žiga Šilc je bil na koncu 22., Rok Klavora 28., oba sta tekmovala na parterju. Alen Dimic je bil na drogu 37. in na bradlji 58.

V petek bodo v Romuniji razdelili prva kompleta medalj, in sicer v posamičnem mnogoboju za telovadce in telovadke. V petek in soboto bodo finali po orodjih. Bertoncelj in Belakova bosta nastopila prvi finalni dan.

Značke: gimnastika, ep

Članki iz rubrike