Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 20.04.2017 21:58:27

Odbojkarji Triglava iz Kranja tretji v DP

Odbojkarji Triglava so v državnem prvenstvu osvojili tretje mesto, potem ko so tudi v povratni tekmi malega finala premagali Hoče s 3:0 (12, 20, 21).

* VŠD Hoče, gledalcev 260, sodnika: Skudnik (Mežica), Miklošič (Maribor).
* Hoče: Cafuta, Šijanec 8, M. Planinšič 2, Ledinek 1, Špindler 11, Lobnik, Franc 3, Vovk 4, Berglez, U. Planinšič, Zidar, Orthaber, Repa.
* Triglav Kranj: Lužovec, Tučen 5, Bregant 15, Planinc 10, Beravs 4, Bežek, Mali, Jure, M. Kök 13, A. Kök 1, Rezar 8, Toman.

Odbojkarji Triglava so še drugič zanesljivo premagali Hoče, ki so tako kot v Kranju tudi tokrat igrali brez tujcev, Srbov Miomirja Crnjanskega in Branislava Radovića. Kranjčani, ki so prišli do svojega najboljšega dosežka v državnih prvenstvih, doslej je bilo to četrto mesto, so bili tudi v povratni tekmi boljši tekmec, domači so sicer pokazali željo in borbenost, kar pa za Kranjčane ni bilo dovolj. Kljub temu pa so izbranci trenerja Aleša Andlovića, novinci v ligi, več kot zadovoljni s sezono, tudi oni so dosegli daleč največji uspeh v zgodovini kluba.


Gostje so v Hoče pripotovali z željo, da še drugič premagajo gostitelje, kar jim je tudi uspelo. V uvodnem nizu so igrali domala brez napak, v obrambi so bili zanesljivi, v napadu pa učinkoviti. Točke sta dosegala zlasti Matej Kök in Janko Bregant, ki so ju hoški odbojkarji le stežka zaustavljali. Kranjčani so ves čas vodili, ob prvem tehničnem odmoru 8:4, ob drugem 16:7, nato pa nadaljevali z dobro igro in brez težav dobili niz. V drugem se je slika na igrišču spremenila. Domača vrsta je zaigrala veliko bolje, tudi vnema gostov je malce splahnela, tako da je bila igra izenačena. V vrsti Hoč sta se razigrala Miha Šijanec in Rok Špindler, ki sta bila uspešna v napadalnih akcijah, na drugi strani mreže pa je bil neustavljiv Bregant. Po drugem tehničnem odmoru (16:14 za Triglav) je prednost Gorenjcev začela naraščati, pri 23:17 ni bilo več dvomov, da bodo osvojili tudi drugi niz.

Izenačeno je bilo tudi v uvodnih minutah tretjega niza. Pri vodstvu 10:9 je Bregant s tremi zaporednimi točkami poskrbel za izdatnejše vodstvo svoje ekipe (13:9), po dveh napakah domačih igralcev pa je vodstvo gostov naraslo na 15:9. Pri 17:10 so borbeni hoški odbojkarji s štirimi zaporednimi točkami znižali prednost kranjskih, toda v končnici so slednji dokazali svojo moč in tekmo pripeljali h koncu.

"Ponosen sem na fante, kako so igrali v prvenstvu. Tudi v tekmah za tretje mesto, v katerih smo morali igrati brez okrepitev, obeh srbskih odbojkarjev, so pokazali dobro igro. Ekipa Triglava je bila v obeh tekmah boljša in zasluženo osvojila tretje mesto," je povedal trener Hoč Aleš Andlovič.

"Čestitam igralcem za prvo kolajno v zgodovini kluba. Tekmi s Hočami sta bili zahtevni, a smo v obeh pokazali več od tekmeca. Za nami je zelo dobra sezona. Pred tako številnimi navijači, ki se zberejo na tekmah v Hočah, je zadovoljstvo igrati," je dejal trener Triglava Sašo Rop.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike