Mobilna verzija
STA
STA

Peter Kauzer prejel najvišje priznanje Kajakaške zveze Slovenije

Olimpijski podprvak Peter Kauzer je danes v Ljubljani prejel zlato plaketo Kajakaške zveze Slovenije (KZS), najvišje priznanje vodilne kajakaške organizacije pri nas. Hrastničan je priznanje prejel za vrhunske športne dosežke in prispevek k razvoju kajakaštva.

V Ljubljani je danes potekalo zasedanje skupščine KZS. Ker pravilnik o nagrajevanju predvideva, da zlato plaketo KZS podeljuje izključno skupščina, je Peter Kauzer za izjemne športne dosežke, ki jih je kronal lani z osvojitvijo srebrne kolajne na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, priznanje prejel danes in ne lani v okviru prireditve Kajakaš leta 2016, kjer pa so lahko podelili srebrno plaketo Aleksu Leu Vestu in bronasto plaketo Petru Kauzerju starejšemu.

Poleg podelitve zlate plakete Petru Kauzerju so delegati potrdili poročila za leto 2016 in sprejeli načrt dela za leto 2017. Na pobudo generalnega sponzorja Kajakaške zveze Slovenije, družbe Holding Slovenske elektrarne, je bil v predsedstvo imenovan Matic Naglič, ki je zamenjal dosedanjega člana Tomaža Štoklja. Predsednik KZS Andrej Ribič se je Tomažu Štoklju, kljub njegovi odsotnosti, zahvalil za prispevek v delu predsedstva.

Značke: kajak kanu , sta