Mobilna verzija
ru
ru

Vujović med kandidati za najboljšega trenerja minulega leta

Grega Wernig

Mednarodna rokometna zveza (Ihf) je objavila nominacije za najboljšega rokometaša in rokometašico v minulem letu, med trenerji pa je med kandidati tudi selektor slovenske moške reprezentance, ki je na svetovnem prvenstvu v Franciji osvojila bronasto kolajno, Črnogorec Veselin Vujović.

Vujoviću, nekoč najboljšemu rokometašu na svetu, družbo med kandidati za najboljšega trenerja v moškem rokometu delajo še Norvežan Christian Berge, Francoz Didier Dinart ter Islandca Gudmundur Gudmundsson in Dagur Sigurdsson.

Na seznamu kandidatov za najboljšega trenerja v ženskem rokometu so Norvežan Thorir Hergeirsson, Francoz Olivier Krumbholz, Rus Jevgenij Trefilov, Danec Kim Rasmussen in Nizozemec Henk Groener.

Med rokometaši so med nominiranci Francoz Nikola Karabatić, Danec Mikkel Hansen, Nemec Andreas Wolff, Hrvat Domagoj Duvnjak in Norvežan Sander Sagosen, za laskavo lovoriko pa so med rokometašicami v konkurenci Norvežanka Nora Mork, Romunka Cristina Neagu, Nizozemka Nycke Groot ter Švedinji Isabelle Gullden in Kari Grimsbo

Značke: veselin-vujović , izbor