andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

ru
ru
7 17.02.2017 10:35:20

Ne bi me dobili niti, če ne bi vzel kolajne

alesfevzer.com
Veselin Vujović se je pred škatlico vžigalic (dvorano Trešnjevka) pripeljal z avtomobilom s celjskimi registrskimi tablicami. Zdaj je pač junak v Sloveniji, na Hrvaškem pa ni več tako priljubljen.

A v Zagrebu so ga sprejeli kot svojega iskrenega prijatelja, ljudje ga še vedno zaustavljajo na ulici, se z njim fotografirajo, ga sprašujejo, kdaj se bo vrnil, in to pove veliko. Vuja je bil dobro razpoložen in kot vedno pripravljen na pogovor, pa čeprav malo razburjen. "Napisano je bilo marsikaj, da bi s tem zmanjšali mojo priljubljenost, a za to ni potrebe. Nočem se vključevati v umazane zgodbe, želim pa ljudem, ki me imajo radi – in takih je veliko –, sporočiti, naj vedo, da iz mojih ust grde besede o Hrvatih ne bodo slišali." 

Hrvate je nedolgo tega vseeno spravil v slabo voljo, ko jim je kot slovenski selektor izpred nosu izmaknil bronasto medaljo s svetovnega prvenstva. "Verjetno je tudi moja krivda, ker sem bil v tistem trenutku na klopi Slovenije. A vseeno mislim, da bi morali krivdo iskati v sebi. Narediti analizo, pa čeprav je zgodba že končana. Balića, Babića in Metličića zelo spoštujem, a mislim, da so malo prezgodaj mislili, da je konec. Ko so spoznali, da je do konca še veliko časa, pa je nastala panika na klopi in na terenu. Na igrišču v nobenem trenutku ni bilo postave, ki bi pomenila nevarnost za našo obrambo,« se je tekme za bron spomnil Vuja.

V Sloveniji je, kot poudarja sam, zadovoljen. "Absolutno. Pogodbo imam še za štiri mesece. Dosegli pa smo ustni dogovor za podaljšanje in to bo zdaj treba konkretizirati. Prepričan sem, da bom ostal, dokler me ne naženejo. Verjamem, da se bom spet pokazal na evropskem prvenstvu na Hrvaškem. Priznam, Hrvaško in tamkajšnje ljudi pogrešam." Marsikdo bi rad videl Veselina Vujovića tudi na klopi hrvaške reprezentance, toda so se ljudje s tamkajšnje zveze glede tega sploh obrnili nanj?

"Ne kličejo samo mene, hahaha …" je bil pomenljiv Vujović in dodal, da vseeno ni bil nikdar v resnih kombinacijah za selitev. "Redno se slišim z Zoranom (Gobcem, op. p.), ki mi pravi: 'Kako naj te zdaj dobimo, ko si vzel kolajno?' Jaz pa mu odgovorim: 'Ne bi me dobili, tudi če je ne bi vzel.' Nisem v kombinacijah. Imam dogovor, a imam tudi klavzule, ki so znane, tu ni skrivnosti. Ve, da se jaz držim dogovorov in da nisem odšel, niti ko sem imel ponudbo Veszprema."

Ima tudi ponudbo Flensburga, ki bo po odhodu Ljubomirja Vranješa k madžarskim prvakom ostal brez trenerja? "Neka zgodba okrog tega obstaja. Rekli so mi, naj jim pošljem življenjepis. Očitno se jim zdim zanimiv," je s pogledom v prihodnost zaključil Vuja. 

Članki iz rubrike