mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ru
ru
1 23.02.2017 22:19:40

Kakšna druščina, kakšno priznanje!

alesfevzer.com
Kakšno priznanje, kakšna čast za slovenskega selektorja, izbran je bil namreč v elitno, imenitno druščino strokovnjakov, ki kandidirajo za naziv trener leta.

Skupina strokovnjakov iz svetovne rokometne družine (IHF) in pa selektorji najboljši moštev z zadnjega SP, so izbrali peterico kandidatov za trenerja, igralca in igralko leta 2016. In med tistimi prvimi, kandidati za trenerja leta, se je znašel tudi Črnogorec, ki sedi na slovenski klopi. Naš Janez.

Konkurenca? Milo rečeno huda, bilo je namreč resnično pestro leto, posledično pa ima praktično vsak nominiranec močne argumente. Tu je Francoz Didier Dinart, ki je galske peteline suvereno popeljal na svetovni prestol, pa Norvežan Christian Berge, ki je z Norveško osvojil srebro na nedavnem SP. Tu je tudi Islandec Gudmundur Gudmundsson, ki je z danskimi rokometaši osvojil zlato na olimpijskih igrah v Riu, njegov rojak Dagur Sigurdsson pa se je v izbrani druščini v prvi vrsti znašel zaradi naslova evropskega prvaka z nemško izbrano vrsto.


Zdaj je odločitev v rokah predstavnikov medijev in ljubiteljev rokometa. Slednji lahko do 9. marca glasujejo na spletni strani IHF (http://www.ihf.info/en-us/mediacentre/news/newsdetails.aspx?ID=4851).

Če bo Vujoviću uspelo, bo postal sploh prvi mož, ki je bil izbran tako za najboljšega igralca na svetu (1989), kot tudi za najboljšega trenerja. Naj ob tem še dodamo, da je bil za trenerja leta pred leti nominiran tudi tedanji slovenski selektor Boris Denić, a mu v hudi konkurenci ni uspelo priti do prestižnega priznanja.

Za igralca leta so nominirani "branilec naslova" Nikola Karabatić, Mikkel Hansen, Andreas Wolff, Sander Sagosen in Domagoj Duvnjak. Igralko leto bodo/bose izbirali med Noro Mork, Cristino Neagu, Nycki Groot, Isabello Gullden ter Kari Grimsbo, za trenerja leta v ženski konkurenci pa kandidirajo Thorir Hergeirsson, Olivier Krumbholz, legendarni Evgenij Trefilov, Kim Rasmussen in Henk Groener.

Članki iz rubrike