Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ro
ro
3 16.02.2017 11:21:48

Tatovi v ukradenem avtomobilu Veselina Vujovića pustili prav posebno sporočilo

alesfevzer.com
Veselin Vujović se je v zvezdnih trenutkih, ki jih doživlja kot slovenski selektor, spomnil tudi zvezdnih trenutkov igralske kariere.

Po epski zmagi slovenskih rokometašev proti Hrvaški na svetovnem prvenstvu v Franciji in osvojeni bronasti medalji je tudi Veselin Vujović postal junak množic. Njegov način vodenja in komunikacije je nekaj posebnega in prav gotovo je tudi zato tako zelo priljubljen. A ne le pri nas, v zvezde ga kujejo tudi na celotnem prostoru nekdanje skupne države.

Slovenski selektor nastopa v številnih medijih in tako rekoč ni resne televizije, na kateri se v zadnjem času ni pojavil. In tako je bil gost tudi v eni od oddaj na Radio televiziji Srbije, kjer je razkril marsikaj zanimivega. Med drugim tudi to, kako bi Veselin Vujović kot igralec sprejel Veselina Vujovića kot selektorja. "Spoštoval bi ga, vsekakor bi ga spoštoval, a ga bržčas ne bi mogel dolgo trpeti," se je nasmejal najbolj popularen Črnogorec v Sloveniji, ki je spregovoril tudi o svojem načinu vodenja ekipe, ki marsikoga navdušuje, toda … "Še dobro, da kamer ni v slačilnici. Potem bi me spoznali tudi v kakšni drugačni luči," je pristavil nekdanji zvezdnik Metaloplastike, ki še vedno živi v Šabcu, kjer je doživljal najlepše trenutke igralske kariere. Z »vesoljci«, kot so poimenovali takratno generacijo, ki jo je občudovala celotna nekdanja Jugoslavija.

Veselin Vujović je na zelo nazoren način razkril, kakšen status so imeli, kako so jih ljudje oboževali. Tudi tisti, ki so se ukvarjali s krajami. Da, tudi pri tatovih so imeli igralci Metaloplastike prav poseben status. "Enkrat so mi v Beogradu ukradli avtomobil, kar sem šel seveda prijavit na policijo, a ko sem se vrnil na 'kraj zločina', je bil spet parkiran, tako kot je bil prej. Vendar to še ni bilo vse. Na zadnjem sedežu, kjer sem imel neke dokumente, je bilo še sporočilo. Na listu papirja je pisalo: 'Zahvali se tistemu, ki te vozi. Lep pozdrav.' To je res nekaj neverjetnega, poleg tega so to bili časi, ko je preprodaja ukradenih avtomobilov zares cvetela. Velika stvar je, ko tudi tatovi spoštujejo, kar počneš," se je zanimive anekdote spomnil Veselin Vujović.

Članki iz rubrike