sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

STA
STA
0 30.06.2023 15:17:19

Nogometašice Mure None najprej z Gruzijkami

Aleš Cipot/fotolens.si
Ples kroglic v Nyonu.

Nogometašice Mura None so v Nyonu na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) dobile nasprotnice v kvalifikacijah za ligo prvakinj. Kot nosilke se bodo slovenske državne prvakinje najprej v polfinalu skupine 3 pomerile z gruzijsko ekipo Samegrelo. Drugi polfinale sestavljata ciprski Apollon in severnomakedonski Ljuboten.

Turnir bo na sporedu med 6. in 9. septembrom, slovenske nogometašice pa se bodo v boj za ligo prvakinj podale na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal v Murski Soboti in Radencih.

Napredovanje v naslednji krog tekmovanja si bo zagotovila le najboljša ekipa iz vsake od 11 skupin, ki jih sestavljajo državne prvakinje ter četverica najboljših iz skupin s predstavnicami najmočnejših lig.

V tej fazi tekmovanja bosta nastopili tudi slovenski reprezentantki Mateja Zver in Lara Prašnikar. Zver je z avstrijskimi prvakinjami St. Pöltnom v prvi tekmi 1. kroga prosta, za napredovanje v 2. krog jih čaka boljši iz dvoboja med grškim PAOK in luksemburškim Racing Unionom.

Prašnikar z nemškim Eintrachtom začenja v skupini 2, prvi tekmec bo češki Slovačko. V primeru uspeha bo Eintracht za napredovanje igral z Juventusom ali kazahstanskim Okzhetpesom.

V letošnji sezoni lige prvakinj bo sodelovalo 70 klubov iz 48 nacionalnih zvez. V skupinskem delu bo igralo 16 ekip. Direktno so tam uvrščeni branilka naslova Barcelona, Olympique Lyonnais, Bayern in Chelsea.

Skupinski del se bo začel 20. oktobra in sklenil 30. oziroma 31. januarja. Četrtfinale bo marca, polfinale aprila, finale pa maja v Bilbau.


Članki iz rubrike