sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

rb
rb
0 27.06.2023 09:48:07

Zdaj je vse jasno! Novi (stari) obraz v Fazaneriji

Aleš Cipot
Znova na 'kraju zločina'.

Za žensko zasedbo Mure se je pretekla sezona razpletla po želenem scenariju. Z dvojno krono, kar bi moralo pomeniti, da je vse potekalo kot po maslu, toda resnica je vendarle nekoliko drugačna. Dogajanje je bilo turbulentno, kar navsezadnje zelo nazorno razkriva podatek, da so ekipo vodili trije trenerji. Sezono je začel Zlatko Gabor, nadaljeval Amir Karić, končal jo je Robert Berendijaš, ki je svoje poslanstvo je opravil brezhibno. Sobočanke so pod njegovo taktirko osvojile obe lovoriki, naslov prvakinj so proslavile pred 1290 gledalci, kar je rekordni obisk na sončni strani Alp.

A 'dežurni gasilec' je že med slavjem razkril, da ne bo ostal na vroči klopi in se bo znova lotil dela v mlajših selekcijah. Nedolgo zatem pa je v javnost pricurljala informacija, da naj bi vodenje Mure prevzel 32-letni slovaški strokovnjak Martin Masaryk, ki je bil zadnja tri leta trener praške Sparte. Dogovor o sodelovanju naj bi bil tako rekoč že sklenjen, toda vmes se je nekaj zapletlo in posel, za katerega so bili mnogi prepričani, da je 'zapečaten', se je sfižil, zaradi česar so bili v Fazaneriji razumljivo prisiljeni iskati novo rešitev. Potrditve resda še ni, a našli so jo v domačem okolju. Po naših informacijah bo novi trener Bojan Jančar, ki ga prekmurskim ljubiteljem nogometa pač ni treba posebej predstavljati. Nekoč je že nadvse uspešno vodil najboljši slovenski ženski kolektiv, in če se malce pošalimo, se potemtakem vrača na 'kraj zločina', čeprav je takrat pod njegovo taktirko igralo Pomurje, osnovna barva pa je bila rumeno-modra. V pretekli sezoni je vodil Bakovce v 1. članski ligi MNZ Murska Sobota. Poslej se bo torej znova posvetil pripadnicam nežnejšega spola.
Mura naj bi ga kot novega (starega) trenerja predstavila v petek, ko se bodo igralke po daljšem poletnem oddihu znova zbrale ter začele priprave na prihajajočo sezono, v kateri bodo cilji prav tako zelo ambiciozni, vendar se na igrišče še ne bodo odpravile. Spoznale se bodo z Bojanom Jančarjem, ki bo hkrati predstavil podroben načrt pripravljalnega obdobja, nakar bo sledil skupen ogled žreba skupin prvega kroga kvalifikacij za ligo prvakinj, ki bo potekal na sedežu Uefe v Nyonu.

bojan jancar af
alesfevzer.com

Članki iz rubrike