sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

rb
rb
8 30.06.2023 11:52:17

Noro! Edinstven primer v Sloveniji. Če bo predsednik zamenjal trenerja, bo zamenjal - sebe!

Jurij Kodrun
Obstajajo predsedniki, ki bi bili radi tudi trenerji oziroma želijo posegati v delo strokovnega vodstva, obstaja pa tudi predsednik, ki je hkrati trener. Uradno! Takšen skoraj edinstven primer je Alen Šćulac, ki je od nedavnega v dvojni vlogi v Dekanih.

Nedavno so v drugoligašu iz Dekanov izvedli volilno skupščino, kar samo po sebi ni nič posebnega, a tako je le do trenutka izvolitve novega prvega moža kluba. To je namreč postal nihče drug kot trener članske ekipe Alen Šćulac, ki je odslej torej v dvojni vlogi. A verjeli ali ne, to se ni zgodilo prvič. Na vodilni položaj se je vrnil po 12 letih, nasledil je Marka Drljića, v preteklosti je hkrati že opravljal naloge predsednika in vodje strokovnega vodstva. "Nisem edinstven primer, je pa res, da jih je zelo malo," se je nasmejal nekdanji branilec. "Prijatelji iz Italije so mi sporočili, da je tako tudi pri Chievu, bržčas bi še kje našli kaj podobnega, vendar drži, da so to velike izjeme. Nimam informacije, da bi bila v Sloveniji še kakšna," je nadaljevala alfa in omega Jadrana.

"Vse skupaj se je zgodilo zaradi takšnih in drugačnih okoliščin. Določeni ljudje preprosto niso mogli zasesti tega položaja, zato je to izhod v sili, a na koncu smo se odločili, da poskusimo na tak način. Seveda bi bil raje samo trener, ker menim, da sem za to rojen, ampak dela se ne otepam. In delam v interesu nogometa. Skupaj z ožjo skupino sodelavcev si bomo prizadevali, da bi stvari tekle, kot morajo. Ni lahko. Razmere so zahtevne, vendar bomo dali vse od sebe, da bi klub še naprej deloval na primerni ravni. Glede na to, da smo vas s 1600 prebivalci, je to velik zalogaj, kljub vsemu pa smo kar uspešni. Vse selekcije od starostne kategorije U-15 naprej so v drugi ligi, kar po drugi strani za seboj seveda prinaša tudi finančne zahteve, a verjamem, da bomo kos nalogi. Kar zadeva člansko ekipo, imamo že tri sezone zapored najmlajšo zasedbo v ligi, vsako leto želimo enemu, dvema ali trem igralcem omogočiti igranje v prvi ligi. Pri takšni strategiji bomo vztrajali tudi v prihodnje," je pripovedoval Alen Šćulac.
Seveda se zastavlja vprašanje, kako bo predsednik v Dekanih ocenjeval delo trenerja. "Ah, to bo najlažje. Če bodo rezultati slabi, bo predsednik odpustil trenerja. Kaj naj rečem drugega?" se je v smehu odzval predsednik, trener je temu prikimal, nato pa je Alen Šćulac v resnem tonu pristavil: "V bistvu se ne bojim, da bi se lahko znašel v tako nehvaležnem položaju. V Dekanih zagovarjamo načrtno delo ob prepričanju, da to prej ali slej obrodi sadove. Odkrito povem, da sem v Dekanih zaradi tega. Dobro se počutim, ker vem, da delamo na dolgi rok. Imam svoj mir, v klubu prevladuje medsebojno zaupanje. Pred temi leti smo denimo v ligi za obstanek v 2. SNL izgubili sedemkrat zapored. Ne spomnim se, da bi kje drugje trener 'preživel', ampak vodstvo je vedelo, kako delamo, in na koncu smo v tej skupini zasedli prvo mesto. Saj pride kakšna ponudba, toda ravno zaradi naštetih stvari se mi ne ljubi hoditi drugod po Sloveniji."

Članki iz rubrike