Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ro
ro
2 06.01.2018 10:55:07

'Z MILANOM MANDARIĆEM smo se OPEKLI,' pravi PRVI MOŽ Kopra. Bi lahko to preprečilo dogovor z RUSKIM BOGATAŠEM?

Grega Wernig
V Kopru so potrdili, da obstaja možnost, da se bo klubu pridružil bogati ruski vlagatelj, a hkrati dodajajo, da dogovor o sodelovanju še ni sklenjen.

Poročali smo že o tem, da bi se utegnile na Bonifiki kmalu zgoditi nove spremembe. Iz zanesljivega vira smo dobili namig, da obstaja precejšnja verjetnost, da bo Koper dobil vlagatelja, v primeru uresničitve takšnega scenarija bi za zajetno finančno injekcijo poskrbeli za zdaj skrivnostni ruski bogataš in njegovi partnerji.

In medtem smo dobili tudi potrditev, da se v tej smeri nekaj zares dogaja. Ne od predsednika ali športnega direktorja kluba, temveč od župana pristaniškega mesta, brez katerega se tudi v koprskem nogometu ne zgodi nič, poleg tega je v pogovore z morebitnim investitorjem vključena tudi občina. "Drži, Rusi so zainteresirani za prihod v klub, za vlaganje," je razkril Boris Popović. "A njihovo zanimanje ni od včeraj, ampak traja že kar nekaj časa. Vse od takrat, ko je bil Koper še prvoligaš, nakar se je ob zapletih s prisilno poravnavo vse skupaj nekoliko zaustavilo. In da, zdaj je zadeva spet aktualna. Investitorji bi bili seveda najraje videli, če bi Koper še vedno igral med elito, vendar jih ne moti niti tekmovanje v nižjem kakovostnem razredu oziroma v primorski ligi. Pripravljeni so sodelovati ob prepričanju, da bo ekipa hitro napredovala in da bo Koper kmalu spet tam, kamor spada. V prvoligaški konkurenci," je nadaljeval koprski župan.

Dogovor še ni sklenjen. "Pogovori potekajo tako na klubski kot tudi na ravni občine, toda nič konkretnega še ni dogovorjenega. Je pa dejstvo, da smo v Kopru odprti za vse. Za vsakega, ki lahko prispeva k napredku," je dejal Boris Popović, a hkrati poudarja tudi veliko mero previdnosti. Marsikdo bi pričakoval, da bodo na Bonifiki brez pretiranih pomislekov nemudoma sprejeli možnost izboljšanja finančne podobe kluba, ampak … "V preteklosti smo se že opekli. Močno opekli. Imamo izkušnjo z Milanom Mandarićem, ki nas sili k temu, da smo nadvse pazljivi. Res se nočemo še enkrat opeči, nikakor ne. Zato je seveda prav, da se veliko pogovarjamo in da natančno določimo pravila igre. Ne bo tako enostavno, preden bomo spet koga pustili v FC Koper. Osel gre samo enkrat na led in ni treba, da bi šli mi desetkrat," pravi koprski župan in dodaja, da je zelo zadovoljen, kako se je klub odzval na tekmovanje v četrtem kakovostnem razredu.

Članki iz rubrike