Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
8 06.01.2018 07:42:01

Elita, tuji investitor, milijon evrov in - MESTNI DERBI v Stožicah! Se v Ljubljani na noge postavlja klub, ki bo predstavljal HUDO KONKURENCO Olimpiji?

Grega Wernig
V Ljubljani prednjači Olimpija, a obstaja klub, ki se ji želi še kako približati.

V nogometu obstaja več načinov, kako poskrbeti, da se bo govorilo o tebi. Najboljši je kakopak ta, da si uspešen. Lahko tudi pripelješ kakšno odmevno okrepitev in se prav tako znajdeš na naslovnicah. No, če si drugoligaš, in to še v državi, kakršna je Slovenija, možnosti za izdatneje poročanje o tvojem delovanju pač niso ravno največje. Iliriji pa je vseeno uspelo, da se v teh dneh govori o njej.

Zakaj, ni dvoma. V sredo je kot bomba odjeknila novica, da so se Ljubljančani močno okrepili v strokovnem štabu, novi svetovalec slednjega je namreč postal nihče drug kot Bojan Prašnikar. Da je slednji živa legenda slovenskega nogometa, ni nikakršnega dvoma. Je pač nekdanji selektor Slovenije. Bil je tudi serijski osvajalec lovorik. Prav tako je sploh prvi, ki je klub iz deželice na sončni strani Alp pripeljal v elitno ligo prvakov.

prasnikar ap
Arsen Perić

Ko je Ilirija sporočila, da bo v četrtek organizirala tiskovno konferenco, je prav omemba Prašnikarja v istem obvestilu za javnost poskrbela, da je na Parmovo, kjer ima sedež podjetje, ki obvladuje člansko ekipo drugoligaškega kluba, prišlo kar nekaj znanih novinarskih obrazov. No, ostali so razočarani, Prašnikarja pač ni bilo med tistimi, ki so stopili pred sedmo silo. Očitno se je odločil, da bo raje več delal in manj govoril.

NA TRENINGIH DA, NA TEKMAH NE
No, Prašnikarjeva odsotnost seveda ni bila razlog, da bi bila tiskovna konferenca, ki jo je povezoval legendarni televizijski komentator Ivo Milovanovič, kratka. Še več, druženje je trajalo skoraj pol ure, kar se še na prvoligaških medijskih "seansah" ne zgodi velikokrat. S tem, da so glavno besedo kakopak imeli drugi. Tudi Ivan Simič, nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije, ki je danes direktor Ilirije oziroma podjetja, ki upravlja člansko ekipo. Medtem ko je trener Stanko Božičevič (njegov pomočnik je postal nekdanji reprezentant Željko Mitraković) govoril bolj o kratkoročnih ciljih (v tej sezoni meri na peto mesto), je Simič predstavil tudi nekoliko širše načrte kluba, v katerem pravijo, da so oni tisti, ki so najbolj upravičeni do letnice 1911, in ne Olimpija.

ilirija
nnt

"Lepo je, da trener meri visoko, toda jaz bom zadovoljen že s sredino lestvice. Pozneje pa se bomo kakopak poskušali prebiti tudi do prve lige, to želimo doseči do leta 2020. Časa imamo še dovolj," je dejal Ivan Simić in konkretneje pojasnil, v kakšni vlogi bo Iliriji pomagal Prašnikar: "Sodeloval bo na treningih, med vadbo bo pomagal trenerju članske ekipe, strokovnemu štabu bo svetoval s svojimi nasveti. Med tekmami na klopi ne bo sedel, temveč bo prisoten na naši tako imenovani VIP-tribuni." V Iliriji se nadejajo, da bodo tudi zaradi Prašnikarja v prihodnje lažje dobili dobre nogometaše, čeprav poudarjajo, da želijo slednje prepričati predvsem s svojim dobrim delom in rezultati na igrišču.

MED ELITO VSAJ MILIJON EVROV
Govorilo se je tudi o infrastrukturi, ki v Zgornji Šiški roko na srce ni ravno najboljša oziroma povedano drugače: ni na ravni prvoligaškega nogometa. Predsednik kluba Marjan Dermastija je ob tem pojasnil, da je Ilirija končno dobila sodni spor z Mestno občino Ljubljana, kar pomeni, da bodo verjetno že v kratkem začeli pospešeno delati na objektih, ki sestavljajo športni park. Obeta se dodatna ureditev zgornjega igrišča, na igrišču Panonija ob Večni poti načrtujejo igrišče z umetno travo, nekoč želijo imeti tudi "stadion", ki pa ne bo prevelik. "Za največ 2000 gledalcev, kar bi bilo za prvoligaške tekme dovolj," je prepričan Dermastja, medtem ko je Simić hudomušno pripomnil, da Ljubljana tako ali tako premore mestni stadion.

simic (obrez)
www.alesfevzer.com

"Zato gre leta 2020 pričakovati mestni derbi z Olimpijo v Stožicah," je Simić poskrbel za nasmehe na obrazih prisotnih. Nikakor ni nepomembno, da Ilirija ne želi postati zgolj prvoligaš, ampak klub, ki med elito ne bo le sodeloval, ampak tudi tekmoval. No, za to bo potrebna krepka finančna injekcija, o čemer pa Simič razmišlja že zdaj. Tako je razkril, da bo, če bo treba, Ilirija nekoč poskušala poiskati tudi tujega investitorja, s pomočjo katerega bi si zagotovila letni proračun v višini vsaj milijona evrov. "Vem, da številni porabijo precej manj, vendar mislim, da za resno nastopanje potrebuješ vsaj toliko," je prepričan Simič, ki je hkrati pikro pripomnil, da bo Ilirija iskala drugačnega tujega investitorja od teh, "ki smo jih v slovenskem nogometu vajeni v zadnjem času". Kakorkoli, zdi se, da je Ljubljana dobila klub, ki misli zelo resno. Ali so načrti tudi uresničljivi, bo kakopak pokazal šele čas.

Članki iz rubrike