Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 06.01.2018 08:55:41

MILIJONARJEVO posojilo Muri: FABIJAN CIPOT in nekdanja PREDSEDNICA zaradi domnevne GOLJUFIJE vnovič na sodišče

Grega Wernig
Medtem ko si vodilni možje v Fazaneriji prizadevajo, da bi Muro vrnili na nekdanja pota in ji spet zagotovili lepšo prihodnost, je na sodiščih še vedno aktualna preteklost, ki je privedla do popolnega mrka in bi jo navijači radi čim prej pozabili.

Nekdanja predsednica črno-belih Nataša Horvat Barič in nekdanji kapetan Fabijan Cipot, ki sta bila aprila lani obsojena zaradi domnevne goljufije pri sklenitvi posojilne pogodbe, bosta po odločitvi višjih sodnikov še enkrat morala na sodišče, je poročal Vestnik. Predsednik Okrožnega sodišča v Murski Soboti Branko Palatin je potrdil, da je višje sodišče iz Maribora razveljavilo sodbo, s katero sta bila aprila lani na okrožnem murskosoboškem sodišču obsojena zaradi domnevne goljufije. Sodnica Natalija Pavlič Goldinskij je takrat Natašo Horvat Barič in Fabijana Cipota obsodila na sedemmesečno pogojno zaporno kazen zaradi kaznivega dejanja goljufije, ko sta si pred začetkom klubskih priprav januarja 2013 od Leona K. iz okolice Murske Sobote, ki je zadel vrtoglav znesek denarja v eni izmed evropskih iger na srečo, izposodila 35 tisoč evrov, denarja pa mu klub nikoli ni vrnil.

Posojilodajalec je na sodišču izpovedal, da je po številnih prošnjah naposled le klonil in se odločil pomagati klubu iz Fazanerije. Denar je izročil v gotovini, razložili pa so mu, da ga potrebujejo za nadaljevanje prvenstva. "Ali ste kdaj bili v moji koži, ko se me vsi prosili za denar? Zato ne veste, kako je to. Rad imam nogomet in ves šport, zato sem posodil denar. Govorili so, da je to dobro za Muro," je izpovedoval. Januarja 2014, ko bi mu morali vrniti posojilo, pa Leon K. več ni mogel priklicati oba obtoženca. Za vračilo bankovcev je vložil pravno-premoženjski zahtevek.

Tako Horvat Baričeva kot Cipot sta se branila, da nista imela namena nikogar ogoljufati, denarja pa Mura 05 ni vrnila, ker scenarij rešitve prvoligaškega moštva ni uspel, klub pa je bil po njunih besedah na robu bankrota že, ko sta sama prevzela vodenje. "Brez tega denarja sploh ne bi mogli začeti spomladanskega dela sezone. Pri sklepanju pogodbe, ki smo jo podpisali vsi člani upravnega odbora, nisem imela nobenih skritih namenov," se je zagovarjala nekdanja predsednica Mure 05.

Vestnik poroča, da je Pavlič Goldinskijeva vseeno menila, da sta vedela, da posojilodajalcu ne bosta mogla vrniti denarja, kot je to izhajalo iz dogovora med strankama, da milijonar dobi vrnjeno posojilo, potem ko klub proda perspektivnega igralca Matica Maruška. A slednji je junija 2013 zaradi dolgov Muro 05 zapustil in na Slovaško odšel kot prost nogometaš, tako da zanj niso iztržili nič, posojila loterijskemu dobitniku pa zato niso vrnili.

Horvat Baričeva je sicer januarja 2013 nasledila dotedanjega predsednika Miroslava Topića, ki je bil prav tako že obsojen zaradi zlorab v času, ko je vodil klub. Na krovu takrat že potapljajoče se barke pa je predsednica zdržala le pol leta, do junija 2013, ko Mura 05 ni več dobila licence NZS za igranje v 1. SNL.

Članki iz rubrike