stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ro
ro
6 17.11.2017 08:44:23

RAZKRIVAMO! Kakšno ODŠKODNINO bo MURA zahtevala za svojega NAJMOČNEJŠEGA ADUTA?

Aleš Cipot/Fotolens
Kot smo že poročali, je vodilnim možem v Fazaneriji sredi tedna uspel velik posel, navijači si lahko oddahnejo. Kapetan in najboljši igralec se vidita v dolgoročni črno-beli zgodbi, še naprej bosta močna aduta nekoč prekmurskega ponosa.

Medtem ko se Ante Šimundža in njegovi varovanci pripravljajo na nedeljsko preizkušnjo s Fužinarjem, je nadvse živahno tudi v klubskih prostorih. Pa tudi delavno; vodilni možje črno-belih v navezi s strokovnim vodstvom že sestavljajo igralski mozaik za prihodnost, za katero v Fazaneriji kakopak upajo oziroma verjamejo, da bo prvoligaška.

Že nekaj časa je v središču pozornosti Luka Bobičanec, ki je z desetimi goli najboljši strelec lige, izkazal se je tudi s številnimi podajami. Zlasti v uvodnem delu prvenstva je 24-letni Medžimurec igral izjemno, nato je nekoliko popustil, v končnici jeseni pa znova igra na primerni ravni. Nanj so razumljivo postali pozorni ogledniki marsikaterega kluba in že kar nekaj časa se je nemogoče izogniti namigovanjem, da bo že v drugem delu sezone najverjetneje igral na prvoligaškem prizorišču. Pogosto se je omenjal Maribor, šušljalo se je tudi o odhodu onstran slovenskih meja, toda zdaj je bolj ali manj jasno, da bo nadvse pomembni člen črno-bele zasedbe vsaj še nekaj časa ostal na ravnici. Luka Bobičanec je namreč podpisal profesionalno pogodbo, Muri je obljubil zvestobo do 31. decembra 2019. Ampak to še ni vse, Sobočani so dogovor sklenili tudi s kapetanom; Alen Kozar je podpisal pogodbo, ki je veljavna vse do 30. junija 2020. Tudi na ta način so vodilni možje vodilnega drugoligaša vsekakor razkrili resne namene za prihodnost, že od prej pa so imeli profesionalno pogodbo Žiga Kous, Rok Sirk, Žan Karničnik in Nik Lorbek.

drava mura
m24.si
"Malce smo se mučili, morali smo se potruditi, toda na koncu je najpomembnejše spoznanje, da smo dosegli namen ter se z Alenom Kozarjem in Luko Bobičancem dogovorili za nadaljnje sodelovanje. Seveda smo zadovoljni, da bosta še naprej ostala pomembna člena ekipe," se je odzval podpredsednik in športni direktor Denis Rajbar.

Vse to seveda ne pomeni, da bo omenjeni dvojec zagotovo (tako dolgo) ostal v Fazaneriji. Vedno se lahko pojavijo snubci, vendar je dejstvo, da je Mura zdaj "varna", zagotovila si je odlično pogajalsko izhodišče in zadnjo besedo. Kakšna pa je cena, ki bi jo denimo za Luko Bobičanca "izobesili" črno-beli? "Uf, o tem je nehvaležno govoriti. To je stvar dogovorov, a če bo katerikoli igralec ocenil, da bo imel kje drugje boljše možnosti za napredovanje, ga pri tem ne bomo ovirali. A seveda na način, s katerim bomo vsi zadovoljni. Ne, o znesku res ne morem govoriti, prav tako v pogodbi ni nikakršnega aneksa oziroma dodatka o morebitni višini odškodnine v primeru predčasnega odhoda. Fanta sta bila korektna, pri nas se dobro počutita, vidita se v naši dolgoročni zgodbi in bi še naprej rada napredovala pod vodstvom Anteja Šimundže. Vse to nas, razumljivo, navdaja z zadovoljstvom," je povedal Denis Rajbar, ki se je na koncu dotaknil tudi zimskega prestopnega roka: "Večjih rošad ne pričakujemo. Upam, da bomo zadržali vse igralce in zasedbi dodali še dve novi moči. Koraki v tej smeri so že storjeni, vendar o konkretnih imenih še ne morem govoriti. Počakajmo, da sklenemo jesenski del sezone, da čim bolje odigramo še zadnji dve preizkušnji, potem pa bo kmalu znanega kaj več."

Članki iz rubrike