atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
1 16.11.2017 09:30:05

Nekdanji up VELIKEGA MILANA poslal jasno sporočilo klubu iz FAZANERIJE: MURA je lahko mirna ...

Aleš Cipot/Fotolens
Nogometašem Nafte gre v zadnjem obdobju vse kot po maslu. Franc Fridl in njegovi varovanci so zmagali na sedmih zaporednih tekmah in po nekoliko slabšem začetku prvenstva postali najbližji zasledovalci vodilnih murašev.

"Za nami je res izjemen niz rezultatov. Ujeli smo želeni ritem in menim, da smo na vseh sedmih preizkušnjah zasluženo osvojili ves izkupiček," je povedal Mitja Novinić in se nato vrnil k uvodnim krogom, ko Lendavčanom kar nekaj časa ni steklo, kot so si želeli. "Preprosto nismo bili pravi, zlasti v gosteh smo imeli veliko težav. Nikakor nam ni uspelo vzpostaviti takšne igre kot na domačem igrišču."

novinic ac
Aleš Cipot/Fotolens
In kaj je bil razlog? "Mislim, da je bila težava v glavah. Nismo se dovolj zavedali svoje kakovosti in očitno nismo verjeli, da smo lahko tako uspešni oziroma konkurenčni. Ko smo spoznali, da se lahko vsakemu, ampak res vsakemu enakovredno postavimo po robu, se je naše razmišljanje spremenilo. Naša podoba je postala drugačna, končno smo začeli dobro igrati tudi v gosteh in temu primerni so rezultati," je odvrnil kapetan lendavske zasedbe.

Navijači in še kdo se sprašujejo, do kam Nafta lahko seže? "Ne vem, o tem je težko govoriti. In nehvaležno. Razmišljamo zgolj o vsaki naslednji tekmi in jo poskušamo odigrati čim bolje. To je naše vodilo od prvega kroga in takšno bo ostalo. Za zdaj nam kaže dobro in močno upam, da bomo v takšnem slogu nadaljevali. Vsekakor je dejstvo, da ima ta ekipa velik potencial in se je sposobna boriti za mesta pri vrhu. Prav gotovo pa moramo ostati na dozdajšnji poti," je poudaril nekdanji up italijanskega velikana Milana in dodal, da po odličnih dosežkih v preteklem obdobju ekipa ni pod dodatnim pritiskom vodilnih mož kluba, da morajo ostati v boju za prvoligaško vstopnico. "Ne, tovrstnega pritiska ni. Vemo, s kakšnimi nameni smo krenili v ligo, kakšni so bili naši cilji. Osnova je postati stabilen drugoligaš, zdaj pa smo se znašli pri vrhu. Med zimskim oddihom bomo videli, kako in kaj naprej oziroma ali se bodo cilji morda spremenili."

novinic marosa ac
Aleš Cipot/Fotolens
Pri Nafti so se sicer poleti zgodile korenite spremembe; predsedniški položaj je z zajetno finančno injekcijo zasedel madžarski podjetnik Gabor Veg. Lendavčani so denar nujno potrebovali, prav tako je nadvse pomembna transparentnost, ki je v nekaterih drugih okoljih ni. "Klub redno in pravočasno izpolnjuje vse svoje obveznosti, kar je prav gotovo razlog za zadovoljstvo in pomemben dejavnik, ki vpliva na dosežke ekipe. Za zdaj je vse tako, kot mora biti, tudi pogoji za delo so na primerni ravni. Imamo vse, kar potrebujemo, in do zdaj zares ni bilo nikakršnih težav," je pojasnil Mitja Novinić, ki smo ga bili do te sezone navajeni v zvezni vrsti, letos pa se je odlično znašel tudi kot branilec. Na tem položaju je prvič zaigral na derbiju z Muro. "Kot štoper sem igral na petih tekmah in ne bom rekel, da mi ta vloga ne ustreza. Mislim, da sem se kar dobro znašel, a kako bo v prihodnje, ne vem. Igral bom tam, kjer bo zahteval trener, in se vedno znova trudil, da bi v največji meri izpolnil njegove naloge."

Do konca jeseni sta še dve preizkušnji. Najprej bo Nafta gostovala v Dobu, v zadnjem letošnjem krogu pod vinograde prihaja prebujeni Bravo. "Kot sem že dejal, razmišljamo o vsaki naslednji preizkušnji. Zdaj torej o sobotni. Zavedamo se zahtevnosti naloge, Dob je zmagal štirikrat zapored, ampak tudi mi smo v dobri formi, zgodi se lahko marsikaj. Vsekakor se bomo po najboljših močeh potrudili, da bi nadaljevali uspešen niz."

Kako mirna je lahko Mura na vrhu? "Ah, kaj pa vem … Šest točk prednosti ni malo in mislim, da je lahko mirna. Za zdaj! Kaj bo v nadaljevanju prvenstva, bomo šele videli,"  je odvrnil Mitja Novinić, ki je v Nafti dejaven tudi v mlajših selekcijah U-9 in U-11, prav tako kot Vedran Vinko. Oba pri delu pomagata Borutu Gerenčerju.

Članki iz rubrike