Mobilna verzija
STA
STA

Tudi Danci na SP 2018

Danska nogometna reprezentanca je naslednja, ki se je uvrstila na svetovno prvenstvo 2018, ki bo v Rusiji. V Dublinu je na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij premagala Irsko s 5:1 (2:1). Prva tekma se je v Koebenhavnu končala z 0:0.

Irci so tekmo dobro odprli in povedli v šesti minuti, ko je Shane Duffy zadel s strelom z glavo. Kljub nekaj priložnostim domačih pa so Danci potem brez posebnih težav prišli do vozovnice za SP.

V 29. minuti je izenačil Andreas Christensen, potem pa je na svoj račun prišel Christian Eriksen, ki je s tremi zadetki zapečatil irsko usodo. Najprej je z lepim strelom po lepi akciji zadel v 32. minuti, v 63. je znova z roba kazenskega prostora povišal na 3:1, v 74. pa je za 4:1 zadel po odbiti žogi. Končni izid je v 90. minuti z bele točke postavil Nicklas Bendtner.

Na SP 2018 so tako poleg gostiteljice Rusije uvrščeni Maroko, Tunizija, Senegal, Nigerija, Egipt, Brazilija, Urugvaj, Argentina, Kolumbija, Iran, Japonska, Južna Koreja, Savdska Arabija, Mehika, Kostarika, Panama, Nemčija, Anglija, Belgija, Španija, Poljska, Islandija, Srbija, Francija, Portugalska, Švica, Hrvaška, Švedska in Danska.

Zadnja dva udeleženca bosta dala zmagovalca medcelinskih kvalifikacij, dvoboja sta Avstralija - Honduras in Peru - Nova Zelandija.

Značke: nogomet , kvalifikacije , sp