bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

STA
STA
0 14.11.2017 22:49:49

Tudi Danci na SP 2018

Danska nogometna reprezentanca je naslednja, ki se je uvrstila na svetovno prvenstvo 2018, ki bo v Rusiji. V Dublinu je na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij premagala Irsko s 5:1 (2:1). Prva tekma se je v Koebenhavnu končala z 0:0.

Irci so tekmo dobro odprli in povedli v šesti minuti, ko je Shane Duffy zadel s strelom z glavo. Kljub nekaj priložnostim domačih pa so Danci potem brez posebnih težav prišli do vozovnice za SP.

V 29. minuti je izenačil Andreas Christensen, potem pa je na svoj račun prišel Christian Eriksen, ki je s tremi zadetki zapečatil irsko usodo. Najprej je z lepim strelom po lepi akciji zadel v 32. minuti, v 63. je znova z roba kazenskega prostora povišal na 3:1, v 74. pa je za 4:1 zadel po odbiti žogi. Končni izid je v 90. minuti z bele točke postavil Nicklas Bendtner.



Na SP 2018 so tako poleg gostiteljice Rusije uvrščeni Maroko, Tunizija, Senegal, Nigerija, Egipt, Brazilija, Urugvaj, Argentina, Kolumbija, Iran, Japonska, Južna Koreja, Savdska Arabija, Mehika, Kostarika, Panama, Nemčija, Anglija, Belgija, Španija, Poljska, Islandija, Srbija, Francija, Portugalska, Švica, Hrvaška, Švedska in Danska.

Zadnja dva udeleženca bosta dala zmagovalca medcelinskih kvalifikacij, dvoboja sta Avstralija - Honduras in Peru - Nova Zelandija.

Značke: nogomet, kvalifikacije, sp

Članki iz rubrike