Mobilna verzija
nu
nu

Katanec je na mesec zaslužil 25 tisoč evrov! A to ni nič v primerjavi z Antejem Čačićem! Nekdanji trener Maribora je mesečno v žep pospravil ...

Ante Čačić je izgubil mesto selektorja hrvaške reprezentance po remiju s Finsko.
Reuters

Srečko Katanec je imel na klopi slovenske reprezentance zelo lepo plačo, ki je znašala okrog 25 tisoč evrov na mesec.

Mnogi so bili prepričani, da je imel Srečko Katanec previsoko plačo, še posebej, ker mu ni uspelo Slovenije pripeljati ne na evropsko prvenstvo v Franciji ne na svetovno prvenstvo v Rusiji. A če ste mislili, da je bil Katanec najbolje plačani selektor na področju bivše skupne države, ste se pošteno ušteli. 

Na Hrvaškem so naravnost šokirani nad podatkom, koliko je na mesec zaslužil nekdanji hrvaški selektor Ante Čačić. Izkušeni trener, ki je v svoji karieri vodil tudi Maribor, je namreč na mesec zaslužil neverjetnih 62 tisoč evrov! 

Čačić je sicer na začetku svojega mandata mesečno v žep pospravil 16 tisoč evrov, po evropskem prvenstvu v Franciji pa mu je predsednik Hrvaške nogometne zveze plačo podvojil na 32 tisoč evrov. Spomladi se je Šuker odločil, da samovoljno Čačiću plačo še enkrat dvigne, tokrat na kar 470 tisoč kun oziroma preračunano v evre okrog 62 tisoč evrov! 

Samo za primerjavo: Slaven Bilić je leta 2012 na klopi Hrvaške na mesec zaslužil 110 tisoč kun (14.500 evrov), Igor Štimac je imel plačo 150 tisoč kun (malce manj kot 20 tisoč evrov), za enak denar je Hrvaško vodil tudi Niko Kovač.

Značke: ante-čačić , hrvaška