Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 13.11.2017 16:41:12

RAZKRITO! Vas zanima, kako bodo svoje milijone delili Hrvati?

Profimedia
Hrvaška nogometna reprezentanca se je po zmagi in remiju z Grčijo v dodatnih kvalifikacijah uvrstila na svoje peto svetovno prvenstvo. Za razliko od ostalih zvez, je Hrvaška že pred časom jasno opredelila, kako se bo razdelila denarna nagrada.

Za uvrstitev v Rusijo bo Hrvaška nogometna zveza dobila osem milijonov dolarjev, dodatno še poldrugi milijon - namensko za priprave na to tekmovanje.

Najizkušenejši nogometaši - kapetan Luka Modrić in njegova namestnika Mario Mandžukić ter Vedran Ćorluka - sta se s predsednikom zveze Davorjem Šukerjem dogovorila, da bodo denar razdelili v razmerju 60:40 v korist zveze.

To pomeni, da bo zveza prejela 4,8 milijonov, igralci ter strokovno vodstvo pa 3,2 milijona dolarjev. In nadalje, slednji znesek bodo razdelili v razmerju 80:20 v korist nogometašev.



Slednjim bo tako pripadlo 2,56 milijona dolarjev, za selektorja Zlatka Dalića in njegove pomočnike (in tudi za nekdanjega selektorja Anteja Čačića) bo na voljo 640 tisočakov.

Kako bodo oboji med seboj delili nagrado, ni jasno. Verjetno bodo kriterij zasluge oziroma prispevek vsakega posameznika.

Fifa je za 32 reprezentanc oziroma za vse stroške skupaj namenila 791 milijonov dolarjev, kar je 40 odstotkov več, kot za prejšnje svetovno prvenstvo v Braziliji. Svetovnemu prvaku bo pripadlo 38 milionov dolarjev.

Članki iz rubrike