Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 13.11.2017 14:37:12

BIZARNO: Pot na gostovanje bi jih lahko stala udeležebe na mundialu!

Twitter
Kvalifikacije za nastop na SP v Rusiji se bližajo koncu, 28 udeleženk je že znanih, tako da so ostale samo še štiri neznanke.

Enega udeleženca bo dal dvoboj med Hondurasom in Avstralijo. Prvo srečanje v Hondurasu se je končalo z rezultatom 0:0, tako da so si Avstralci priigrali odlično izhodišče pred povratnim, ki ga bodo v sredo ob deseti uri dopoldan po srednjeevropskem času gostili v Sydneyju.

Reprezentanca Hondurasa je danes prispela v Avstralijo, toda potovanje je močno izmučilo nogometaše in strokovno vodstvo. Gotovo so vsi v izbrani vrsti razočarani nad izborom poti, po kateri so se podali na dolgo pustolovščino.


Medtem ko so Avstralci po prvi tekmi iz Hondurasa za pot domov potrebovali 21 ur, so njihovi tekmeci za isto pot potrebovali še veliko več. Kar 37 ur!

Avstralci so se domov odpravili prek Havajev, medtem ko so se Hondurašani odločili, da bodo odšli prek Los Angelesa. Tam pa je bil njihov let kar nekajkrat prestavljen in vse skupaj se je močno zavleklo, so pa na sydneyskem letališču doživeli prisrčen sprejem peščice svojih rojakov in navijačev.

Utrujenost po dolgi poti bi znala biti usodna za nogometaše iz te srednjeamerške države, ki bodo potrebovali kar nekaj časa za regeneracijo, tako da dvoboja skoraj zagotovo ne bodo začeli optimalno pripravljeni. Bo dolgo potovanje resnično pomenilo konec njihovih sanj o nastopu na mundialu, na katerem so doslej sodelovali trikrat (1982, 2010 in 2014)?

Članki iz rubrike