Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
3 13.11.2017 12:04:10

Dušan Kosić ISKRENO: Prišel sem z NAIVNIM namenom. Moja zgodba v OLIMPIJI se je podrla zaradi MOJE DOBROTE in ...

Drago Wernig - TAKA
Dušan Kosič je eden tistih igralcev, ki so se zapisali v zgodovino ljubljanske Olimpije. Potem je poskusil kot trener, igral »kot Barcelona« in pogorel. Po štirih letih se je vrnil na slovensko klubsko sceno, potem ko je štiri leta delal kot selektor reprezentance U-16.

Ljubljanski strokovnjak se je po štirih letih vrnil na slovensko klubsko sceno. "V življenju je treba sprejemati odločitve, ki niso preproste. Ko se mi je ponudila možnost sodelovanja z NK Celje, so se mi zgodile stvari, ki imajo korenine v preteklosti. Zaželel sem si vsakodnevnega trenerskega dela, zaželel sem si obetavne zgodbe, v kateri bi lahko igralske in trenerske izkušnje prenesel na igralce in jih imel možnost nadgraditi. Želel sem biti del uspešne zgodbe, saj sem v preteklosti videl, da se da tudi v slovenskem prostoru narediti lepe zgodbe. Sprejel sem izziv v Celju, čeprav sem vedel, da se podajam na zahtevno področje ter da zapuščam ugodno in varno okolje nogometne zveze, v katerem sem delal z mladimi. Zaželel sem si spet članskega nogometa, v katerem dobiš že izdelane fante, ki jih moraš bolj voditi kot učiti. Dokončno pa sem se odločil, ko sem se srečal z ljudmi, ki zdaj vodijo NK Celje. Ko sem se z njimi pogovoril, sem dobil občutek, da je to tisto, kar sem si že dolgo časa želel. Še enkrat sem hotel poskusiti srečo, da bi naredil to, v kar verjamem že nekaj let," je pojasnil Dušan Kosić.

kosic2 gw
Grega Wernig
V nadaljevanju odgovoril na vprašanje, v kolikšni meri je mogoče ovrednotiti trenerje. Recimo Pep Guardiola je najboljši, Diego Simeone je pri vrhu, Jose Mourinho je poseben, Zinedine Zidane nima … "Trenerji so različni – eni zelo dobro razvijajo igralce, drugi pa spet zelo dobro vodijo že razvite igralce. Dejstvo je, da niso vsi trenerji za vsako okolje, tako kot niso vsi igralci za vse klube. Različne ekipe igrajo različen nogomet – ene igrajo na rezultat, druge pa všečen nogomet. Edino rezultat pa ti da mir, da lahko uveljaviš svojo vizijo, saj ima kljub vsemu vsak trener svoj podpis. Jaz spremljam samo tiste klube, od katerih se lahko nekaj naučim. Zame je najlepše, če zmagam s 5:4. Za nekoga drugega pa je rezultat 1:0 odličen, saj je zmagal brez prejetega gola. Vsak trener, pa tudi vsak gledalec ima svoj pogled na nogomet. Pred leti sem dejal, da sem navijač Reala in da bi si želel, da bi Real igral kot tista Barcelona. Takrat si res lahko užival v igri. Je pa res, da moraš imeti za všečen nogomet igralce, ki so tega sposobni."

Pod vodstvom Dušana Kosića je Olimpija igrala všečen nogomet. Govorili so o slovenski Barceloni, a se ni izšlo. Zakaj? "Da, v Olimpiji je bilo tako. Tja sem prišel z zelo naivnim namenom, če se obrnem nazaj. Takrat sem verjel v vse. Želel sem igrati všečen nogomet, in ko smo to dosegli, ko smo imeli poln stadion, sem postal zadovoljen. Moja zgodba v Olimpiji se je podrla zaradi moje dobrote in mojih sanj, ko sem verjel, da bomo vse premagovali, da bo prišla liga prvakov ... Delali smo v zanosu, vsi. Vse mi je bilo super in tudi ljudi sem sprejemal tako, saj sem sodil po sebi. Vmes pa sem pozabil razmišljati o tem, da v Olimpiji štejejo tudi rezultati, ne samo igra. Razmišljati bi morali tudi o drugih stvareh. Ni samo igrišče tisto, ki ga moraš urediti. Mnogo stvari se dogaja v ozadju, ki ga ne poznaš. Danes sem veliko bolj izkušen, saj vem, da so zelo pomembne tudi stvari, kot so uprava kluba, družine igralcev ... V Mariboru je športni direktor Zlatko Zahović dejal, da mora narediti marsikaj, da ima potem zadovoljne igralce, da lahko razmišljajo samo o svojem delu na igrišču."

Članki iz rubrike