zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

nu
nu
8 09.11.2017 07:55:03

ZANIMIVO! Še en preobrat v dirki za mesto selektorja slovenske reprezentance

Profimedia
Slovenska nogometna oziroma kar celotna športna javnost je v pričakovanju imenovanja novega selektorja. Predsednik NZS Radenko Mijatović naj bi ravno v tem tednu opravil še zadnji krog razgovorov s kandidati, medtem pa mu je eden kot kaže že ušel drugam.

Med najresnejšimi kandidati so ves čas dosedanji pomočnik Tomaž Kavčič, nekdanji selektor in trener Rijeke Matjaž Kek in zdaj že nekdanji selektor Azerbajdžana Robert Prosinečki. Slednji je sicer že večkrat izjavil, da je slovenska reprezentanca zanimiv izziv, vendar ga še bolj zanima klubski nogomet.

Očitno bo nekdanjega trenerja Crvene zezde, Kayserisporja in Azerbajdžana, ki je kot igralec med drugim nosil dres Dinama, Crvene zvezde, Reala, Barcelone in tudi Olimpije, vendarle zaneslo v klubske vode, saj je v resnih pogovorih za prevzem avstrijskega Sturma.

Moštvo iz Graza je trenutno vodilno moštvo avstrijskega prvenstva, pred skoraj serijskim prvakom Salzburgom ima točko prednosti, vendar bo pozimi ostal brez svojega trenerja. Franco Foda bo namreč prevzel avstrijsko reprezentanco, na klopi Sturma pa naj bi ga zamenjal ravno Prosinečki.

Prosinečki je bil v zadnjih dneh kandidat, ne le za klop slovenske izbrane vrste, ampak tudi za mesto selektorja Srbije, BiH in Hrvaške.

Če je res, da lahko v izboru za novega slovenskega selektorja hrvaškega strokovnjaka že prečrtamo, in če gre verjeti Matjažu Keku, da želi ostati na Rijeki, je jasno, da so se možnosti Tomaža Kavčiča močno povečale. Odločitev bo bržčas znana v prihodnjih dneh.

Članki iz rubrike