oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
0 14.04.2022 11:51:16

Znani STRATEG dvignil OGROMNO PRAHU: Sem na STRANI UKRAJINE! Nato? Ne maram ga ...

Drago Wernig - TAKA
Dvignil je ogromno prahu.

Milan Obradović, ki je svojčas delal tudi kot trener v Sloveniji, saj je vodil Koper, potem ko je na njegovi klopi zamenjal Slavka Matića, čigar pomočnik je bil predtem tako v Kopru kot še prej v Zavrču, je dal zelo odmeven intervju, ki je dvignil ogromno prahu predvsem v njegovi domovini Srbiji. Zato, ker je nekoč odlični nogometaš, ki je sedem let igral v ukrajinskem Metalistu, dve leti pa tudi za moskovsko Lokomotivo, podprl Ukrajince, kar je zmotilo nekatere njegove sonarodnjake. 

"To, kar se dogaja, je nepredstavljivo. In me zelo jezi. Ne samo zato, ker sem preživel veliko časa v Ukrajini, temveč tudi zato, ker sem nasprotnik karkšnega koli nasilja in vojn. Ves čas sem v kontaktu z ljudmi iz Harkiva, Kijiva, Vinice, Višgoroda, Odese ... Imam prijatelje po celotni Ukrajini in vsakdo od njih sodeluje v vojni na svoj način. Nekateri so v vojski, nekateri na barikadah, nekateri so prostovoljci ... Skrbi me zanje in za njihove bližnje. Zbujam se in hodim spat z mislimi o Ukrajini. Molim, da so vsi živi in zdravi," je začel svojo pripoved nekdanji trener Kopra, zdaj selektor mlade reprezentance Azerbajdžana, ki se je spomnil tudi bombardiranja Beograda leta 1999: "Boli, ko se spomnim teh trenutkov, tudi zdaj, ko je minilo že toliko časa. Nihče si ni želel te vojne. Vojna ne prinaša nič dobrega, samo veliko žalost. Upam, da se bo vse skupaj čim prej končalo. Veliko je bilo že povedanega o vojni in ne želim širiti negativne energije. Z mislimi sem z ukrajinskim narodom, s katerim delim veliko skupnih stvari. Moja hčerka je rojena v Ukrajini. Želim Ukrajincem, da se vrnejo k normalnemu življenju. Čeprav je vse skupaj videti zelo črno, se bodo ti temni oblaki prej ali kasneje razkadili. Kakorkoli obrnete, Ukrajinci bodo iz te vojne izšli kot zmagovalci, kajti ljudje se bodo še bolj zbližali in zedinili," je dodal Obradović. 

In nadaljeval: "V Srbiji so mnenja o vojni razdeljena. Retorika je odvisna od tega, katero stran kdo podpira. Kot nekdo, ki je preživel najboljša leta v Harkivu, sem seveda v popolnosti na strani Ukrajine. Moja skromna misija v Srbiji je, da prenašam resnico in da razkrivam, kar se zares dogaja v Ukrajini. Vsem govorim, kako so Ukrajinci krasen, ponosen in pogumen narod. Oni so humani, nikakor okrutni ljudje." Ter se dotaknil NATO-ja: "Imam svoje mnenje o tej temi, toda ne želim ga javno izpostavljati. Predvsem sem človek športa in nisem jaz ta, ki bi govoril o političnih temah. Imam negativna čustva do NATO-ja. Nam so prineseli veliko gorja."

Članki iz rubrike