oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

rb
rb
5 13.04.2022 20:09:53

CRVENA ZVEZDA napovedala, da prihaja po KOPRSKEGA DRAGULJA, na Bonifiki imajo v načrtu nekaj drugega ...

Domen Jančič
V dresu katerega kluba bo v prihodnji sezoni igral Kaheem Parris?

Koprčani se ne dajo in še naprej ostajajo v boju za naslov prvaka, hkrati se bodo prihodnji teden potegovali še za uvrstitev v finale pokalnega tekmovanja. Končnico sezone pričakujejo na krilih treh zaporednih zmag, ki so Ivici Gubercu in soigralcem dodatno okrepile samozavest, tudi podoba ekipe ponuja razloge za optimizem. V spopadu z grofi so dinamični kanarčki v večjem delu delovali dovolj organizirano in disciplinirano ter obenem razigrano, vendar tudi nihanj ni manjkalo. Zlasti v odprtju drugega polčasa so zelo trpeli, hodili po robu, a preživeli, po težkih trenutkih so se znali odzvati. Tudi to razkriva kakovost in karakter zasedbe, ki obenem premore še dodano vrednost – v Kaheemu Parrisu!
V nedeljskem večeru je zelo nazorno razkril, česa je sposoben, gol za 2:1 je bil nekaj posebnega. Na Bonifiki močno verjamejo, da je mojstrovina zanetila zažigalno vrvico za (do)končno eksplozijo v prihajajočih obračunih, v katerih se bo odločalo o velikih stvareh, 'olje na ogenj' je prilil še trener. "Dobro vem, kaj zmore, in verjemite mi, da kaže šele petdeset odstotkov tega, česar je sposoben," pravi Zoran Zeljković.
Kaheem Parris je z zadetkom navdušil številne ljubitelje nogometa. Ne le na sončni strani Alp, mnoge navijače Crvene zvezde je preprosto obnorel. Ker so prepričani, da si bo že poleti nadel rdeče-beli dres. Da ga spremljajo ogledniki beograjskega velikana, že nekaj časa ni skrivnost, medtem pa srbski mediji poročajo, da je izpolnil vsa njihova pričakovanja. Po teh navedbah so se na Marakani odločili, da ga bodo pripeljali v svoje vrste. Oziroma si bodo prizadevali, da bi jim to uspelo, vendar tamkajšnja javnost skoraj ne dvomi, da se bodo predstavniki obeh klubov dogovorili o višini odškodnine.

"Crvena zvezda? Lahko povem le to, kar že veste. Zanimanja je veliko, ogromno je klicev, oglašajo se številni. In to je razumljivo. Ker gre za odličnega igralca, atraktivnega. Užitek ga je gledati, vedno znova si na igrišču izmisli kaj novega, s svojimi potezami navdušuje. Ampak glede ponudb kaj oprijemljivejšega še ni," se je odzval Ante Guberac, ko smo želeli izvedeti kaj več. Kakšno dodatno podrobnost, sledil je nadvse zanimiv dodatek. "Veste kaj, Kaheem Parris je naš projekt in zagotavljam vam, da kar tako iz Kopra ne bo odšel. Ekipi daje dodatno dimenzijo, tega se zelo dobro zavedamo."
Toda ob prihodu iz Novega mesta je 22-letni mladenič iz Kingstona obljubil dveletno zvestobo, kar z drugimi besedami pomeni, da poletno koprsko izhodišče v pogajanjih o višini odškodnine ni navdušujoče. Že v zimskem prestopnem roku pa bi lahko sklenil dogovor z novimi delodajalci. Brez nadomestila. "Ponovil bom, da je Kaheem naš projekt, imamo resne namene. Medtem so stekli pogovori o podaljšanju sodelovanja in prepričan sem, da bo bomo do konca sezone podpisali novo pogodbo," poudarja prvi mož kanarčkov.

A to seveda ne bi bila ovira za morebiten odhod, že nekaj časa pa je mogoče slišati takšna in drugačna namigovanja o višini zneska, ki bi »ublažil bolečino« Koprčanov v primeru, da bi ostali brez izjemno pomembnega člena ekipe. "O tem je težko govoriti, toda v mislih imamo sedemmestno številko. Pod milijon evrov ne mislimo iti, vendar prav tako zelo dobro vemo, da na sklenitev posla lahko vplivajo številni dejavniki ter takšne in drugačne okoliščine. Ampak ne, kar tako ga ne mislimo prodati. Parrisova cena bo zgolj rasla. Ne smemo zanemariti spoznanja, da šele prvo leto igra resen nogomet, šele prvo sezono je na prvoligaški ravni. Ima še ogromno prostora za nadaljnji razvoj, za napredek. Ne mudi se nam, navsezadnje smo tudi z držo med zimskim premorom pokazali, da nas razprodaja ekipe ne zanima. Še posebej ne za zelo nizke odškodnine," poudarja Ante Guberac.

Članki iz rubrike