oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

rb
rb
0 13.04.2022 13:48:35

To pa je bilo PRESENEČENJE! V FAZANERIJI ga ne bodo še tretjič VLEKLI IZ NAFTALINA

alesfevzer.com
Če bi pred nedeljsko tekmo med Bravom in Muro pobirali stave, kdo bi utegnil biti mož odločitve, ga bržčas ne bi bilo junaka, ki bi se odločil za Mihaela Klepača. Iz preprostega razloga, ker ga ni bilo na 'zemljevidu'.

Sobočani so se v obračunu z Bravom razveselili nadvse pomembne zmage, hkrati v Fazaneriji verjamejo, da so dobili novo orožje za končnico prvenstva, ko bo v boju za evropsko vozovnico vsaka točka zlata vredna. Da so (naposled) dobili Mihaela Klepača, ki je bil v zasneženi Šiški zelo presenetljivi mož odločitve. Ker jih ni bilo malo, ki so bili (skoraj) prepričani, da je zadnjo tekmo v dresu Mure že odigral. Trener mu ni namenjal priložnosti, bil je tako rekoč pozabljen, zgolj dva nastopa za 47 spomladanskih minut na igrišču do gostovanja v Ljubljani sta dovolj zgovoren podatek. Zdelo se je, da so na ravnici nad njim dvignili roke ...

Prav gotovo gre za dober primer, ki dokazuje, da nogometno znanje še ni dovolj za spodobno kariero. Mihael Klepač ga ima veliko. To bodo potrdili vsi trenerji, ki so sodelovali z njim, temu bodo prikimali soigralci, ampak 24-letni Hrvat tega ni znal pravilno izkoristiti. Vsaj za zdaj, obenem je dejstvo, da se v prekmurskem nogometnem hramu z njim z namenom, da bi iz njega izvlekli kar največ, »borijo« že vse od prihoda iz Aluminija. Verjeli so vanj ob prepričanju, da so dobili dodano vrednost, toda standardnega mesta v začetni enajsterici si ni zagotovil. Ne v pretekli ne v aktualni sezoni, ampak kljub temu in kljub vsemu se je Sobočanom nakup izplačal. Na odločilni tekmi za naslov prvaka v Ljudskem vrtu je po sijajni podaji Nina Koutra mojstrsko zadel za 1:2 in Muro s svojim prvim golom v črno-belem dresu povsem približal šampionski zvezdici, zgodovinski uspeh je iz najstrožje kazni potrdil Luka Bobičanec. Ante Šimundža ga je takrat potegnil iz naftalina, a mu že v trenutkih slavja poslal jasno sporočilo, da se mora odločiti, kako in kaj naprej. Ter da mora v prvi vrsti dokazati, da si zasluži biti del zasedbe, ki je pripravljena delati, garati, napredovati ...
Dobil je novo priložnost, vendar opozorilo ni zaleglo. Upanje prvakov, da bo po zadetku pod Kalvarijo vse drugače in da bodo končno gledali pravega Mihaela Klepača, je hitro splahnelo. Stanje se ni spremenilo niti po zamenjavi na trenerski klopi. Še več, poslabšalo se je, čeprav vemo, da je imel Damir Čontala z njim velike načrte. A kmalu jih je moral opustiti. Odzivi na treningih niso bili pravšnji, temu primerna je bila minutaža, toda v sobotnem popoldnevu ga je tudi 37-letni strokovnjak potegnil iz naftalina. Poteza se mu je obrestovala, zgolj pet minut po vstopu v igro je mojstrsko zatresel mrežo za končnih 1:2 in murašem zagotovil pomembne točke, s katerimi so se utrdili na četrtem mestu lestvice z dobrim izhodiščem za napad na tretje, ki zagotavlja evropsko vozovnico.
"Veliko se pogovarjava. Nedvomno je kakovosten igralec, ki pa nekoliko niha v svojih predstavah. Toda z delom, z vloženim trudom v zadnjih treh tednih in po še enem daljšem pogovoru si je izboril priložnost. Na našo srečo jo je izkoristil najboljše mogoče," je povedal Damir Čontala.
Je gol Mihaela Klepača dvignil do te mere, da je Mura za zadnjih šest preizkušenj dobila nekoliko nepričakovan adut? Morda bo z odgovorom postregel že prihajajoči domači dvoboj z Aluminijem, vsekakor pa je vse odvisno od glavnega igralca zgodbe. Močno dvomimo, da ga bodo v Murski Soboti še tretjič vlekli iz naftalina, pogodbo ima sicer sklenjeno do 31. decembra 2023.

Članki iz rubrike