mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 23.01.2018 09:36:47

Tudi Aluminij z novimi okrepitvami

Martin Metelko
Slovenski nogometni prvoligaš Aluminij iz Kidričevega je v svojih vrstah pozdravil nove nogometaše. Prvo profesionalno pogodbo je podpisal Aljaž Ploj, sodelovanje s klubom je za tri leta podaljšal Dejan Petrovič, nov član pa je Rok Kidrič, nekdanji napadalec Ankarana. Podpisal je za dve leti in pol, so sporočili iz kluba.

Devetnajstletni Ploj je nekdanji član nogometne šole Aluminij in reden član igralskega kadra prve ekipe na tekmah Prve lige Telekom Slovenije v sezoni 2017/18. Ploj je v kidričevsko nogometno šolo vstopil kot kadet, pred tem pa igral v nogometni šoli NK Maribor. "Mislim, da je Aluminij dobra odskočna deska za vsakega mladega igralca. Daje ti priložnost za vstop v člansko ekipo in igro na najvišjem tekmovalnem nivoju slovenskega nogometa. Tako priložnost pri nekaterih klubih zelo težko dobiš," je dejal Ploj.


Petrovič je v klub vstopil v selekciji U10 in si v času šolanja nabral štirideset reprezentančnih nastopov od selekcije U15 do U19. S člani je treniral že pri kadetih in s sedemnajstimi leti zabeležil svoj prvi nastop za člansko selekcijo rdeče-belih. "Z dobrim delom v klubu je tudi zame prišla prva pogodba in vesel sem, da smo sodelovanje podaljšali, saj mislim, da je Aluminij dobra naložba za prihodnost."

Kidričevski vrsti se je pridružil Kidrič, nekdanji napadalec Ankarana, 196 centimetrov visok 22-letnik je od selekcije U14 in do prehoda v člansko selekcijo obiskoval nogometno šolo NK Celje. V času igranja za mladino je odšel na posojo v Šmartno ter kasneje v Dravinjo in Dravo. Sledil je prestop v Dob in nato v Ankaran. Rok Kidrič je bil v sezoni 2016/17 drugi strelec drugoligaškega tekmovanja in je v tekoči sezoni z dresom Ankarana premierno nastopil v prvi ligi. "Poleg napredka ekipne in osebne igre je cilj jasen vsem - obstanek v prvi ligi in osvojitev pokala," pravi Kidrič.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike