zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
0 31.12.2017 12:29:18

V Ljudskem vrtu je najbolj ‘trpel’ Mitja Viler

Martin Metelko
Mariborčani so v prvem delu sezone na 33 tekmah 18-krat zmagali, devetkrat igrali neodločeno in šestkrat izgubili.

Darko Milanič in njegovi varovanci so na zasluženem zimskem oddihu, za njimi je izjemni prvi del sezone. Vijoličasti so tretjič v klubski zgodovini zaigrali v skupinskem delu lige prvakov, spomladansko nadaljevanje prvenstva pa čakajo na vrhu lestvice s tremi točkami naskoka pred večnim rivalom iz Stožic.

Mariborčani so jeseni odigrali kar 33 tekem (18 prvenstvenih, 3 pokalne in 12 evropskih), primorski strokovnjak je na igrišče poslal 27 igralcev. Če se malce pošalimo, je najbolj ‘trpel’ Mitja Viler, oziroma mu je Darko Milanić med številnimi rotacijami namenil najmanj počitka, izkušeni Primorec je zbral 31 nastopov. Tavares je igral na 30 preizkušnjah, Handanović in Mešanović na 29, sledijo pa: 28 Bohar in Pihler, 27 Kabha, 26 Hotić, 25 Vrhovec, 24 Bajde, 23 Ahmedi, 21 Milec in Rajčević, 20 Billong, 15 Kramarič, 13 Vršič, Zahović in Palčič, 4 Obradović, 3 Ogrinec, 2 Šme, Uskoković, Kolmanič, Sunny in Inbrom ter 1 Dervišević in Hodžić.

Najboljši strelec je Tavares, ki je dosegel 13 golov, Mešanović je mrežo zatresel devetlkrat, petkrat je bil uspešen Bohar, po trikrat sza v polno zadela Pihler in Rajčević, dvakrat Viler, Bajde in Hotić, po enkrat Zahović, Vrhovec, Kramarič, Ahmedi in Billong.

Vijoličasti se bodo spet zbrali 9. januarja na tradicionalni večerji, naslednje dopoldne bodo opravili prvi trening v letu 2018 in začeli priprave na spomladanske izzive. Uvodni del vadbe bo potekal v domačem okolju, nakar bo sledila selitev v Moravske Toplice, tako kot je že v navadi, pa bo osrednji del priprav spet v Turčiji.

Članki iz rubrike