sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

il
il
2 31.12.2017 10:19:18

VELIKO PRESENEČENJE iz Triglava: Bo čez nekaj dni Kranjčane okrepil tudi SVETOVNI PRVAK!?

Drago Wernig - TAKA
V kranjskem prvoligašu se je prva kadrovska sprememba že zgodila.

Nogometaši Triglava so v prvem delu prvenstva dokazali, da so prav gotovo sposobni ohraniti prvoligaški status, vendar bodo morali spomladi zbrati še nekaj več točk, kot so jih jeseni, za kar pa bodo morali še nekoliko zaostriti konkurenco v ekipi. Zdaj je že jasno, da bo ekipo do konca tekmovanja vodil Siniša Brkić, ki je na to mesto prišel v 11. krogu, ko se je klub zaradi slabih rezultatov razšel s Tončijem Žlogarjem. Že zdaj je jasno tudi, da se bo v zimskem premoru zgodilo nekaj sprememb v igralskem kadru. Nekaj pogovorov že poteka, omenimo lahko, da bo prišlo do določenih rošad na relaciji Triglav-Zarica, kar je praktično že običajno v vsaki polsezoni.

VUJČIĆ ODŠEL, POPLATNIK IN ZEC TIK PRED ODHODOM

Zgodil se je tudi že prvi odhod, gorenjsko prestolnico je po samo pol leta zapustil Daniel Vujčić. Dvaindvajsetletni igralec sredine igrišča je v klub prišel poleti kot prost igralec, vendar pa v bordo-belem dresu ni dobil veliko priložnosti za dokazovanje. Ljubljančan, ki je bil od leta 2014 član Maribora, je za Triglav nastopil na štirih tekmah, dveh prvenstvenih in dveh pokalnih, kar je bilo precej manj, kot je pričakoval, zato se je s klubom dogovoril za sporazumno prekinitev sodelovanja.

Tik pred izhodnimi vrati sta še (vsaj) dva nogometaša, ki sta močno zaznamovala letošnje leto. Prvi je Matej Poplatnik, s 27 zadetki prepričljivo najboljši strelec zadnjega drugoligaškega prvenstva. V jesenskem delu pa je zadel desetkrat, tako da je trenutno drugi strelec lige. Drugi, ki bo kmalu zamenjal delodajalca, je David Zec. Gre za branilca, ki je bil rojen leta 2000 in je maja debitiral v članski zasedbi bordo-belih. Takrat je bilo to še v drugi ligi, zdaj pa ima v svoji nogometni osebni izkaznici zapisanih tudi že 16 prvoligaških nastopov. Poleti se je zanj zanimalo nekaj italijanskih klubov in prav mogoče je, da bo prav naša zahodna soseščina njegova naslednja destinacija.

Moštvo bo prav gotovo zapustil še kdo, pričakujemo pa lahko še nekaj prestopov v nasprotni smeri. Trener (in športni direktor) Brkić išče morebitne okrepitve, določeni pogovori pa že potekajo. Na preizkušnjo naj bi prišli vsaj trije, štirje igralci, med njimi naj bi bila tudi Srba Stefan Grbović in Stefan Ilić. Prvi je 22-letni branilec, ki je bil v preteklosti član Partizana, nazadnje pa je igral za črno-belo podružnico Teleoptik iz Zemuna, ki nastopa v srbski drugi ligi. Drugi je prav tako star 22 let, mladinsko kariero je preživel v Partizanu in Crveni zvezdi, ta pa ga je v spomladanskem delu prejšnje sezone posodila Radničkemu iz Niša. Poleti je prestopil v Bežanijo in zanjo v drugi ligi zbral šest nastopov. Gre sicer za člana srbske reprezentance, ki je na svetovnem prvenstvu za igralce do 20. leta starosti leta 2015 na Novi Zelandiji osvojila naslov prvaka. Ilić je na turnirju odigral 25 minut, ki jih je dobil v finalu proti Braziliji. V igro je vstopil v 95. minuti dvoboja, ki je bil odločen po podaljšku, Srbi so slavili z 2:1.

Članki iz rubrike