sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

il
il
2 31.12.2017 11:41:18

Nov trener Krškega: Zahvaljujem se GORANU ŠUKALU, v njegovem imenu pa ne bi govoril

Nikola Miljković
V četrtek so v Krškem za novega trenerja imenovali Alena Ščulca, ki se je s Posavci dogovoril za enoinpolletno sodelovanje. Ker 46-letni Primorec v zadnjih dveh letih in pol ni bil del prvoligaške scene, je bilo to za marsikoga presenečenje.

Toda dejstvo je, da je bil v tem času zelo dejaven, v Dekanih je vodil tri ekipe, med drugim člansko popeljal v drugo ligo, kjer trenutno kroji vrh lestvice. Za Tomažem Petrovičem, Rokom Zorkom, Stipetom Balajićem in Radovanom Karanovićem je Ščulac peti trener Krškega v prvi ligi.

"S prijateljem Goranom Šukalom sva bila na tekmi Krško – Celje, nakar so se zgodili določeni stiki in prišlo je do dogovora," Alen Ščulac razkriva, kako ga je pot zanesla v Posavje, kar je vendarle precejšnje presenečenje: "Gotovo. Sem realen, eno je nogometna kariera, drugo trenerska. Že v Kopru sem na določenih tekmah z nekaterimi potezami opozoril nase. Prišel sem v Dekane, vodil tri selekcije. Z ekipo U-13 sem bil dvakrat prvi v MNZ, z U-15 sem bil tudi prvi, člane pa sem po 24 letih pripeljal v drugo ligo. Mislim, da rezultati povedo vse. K temu pa je veliko pripomoglo vodstvo kluba, ki mi je zaupalo in verjelo v moje delo. To si želim tudi v Krškem, kjer so me spremljali, športni direktor je bil na tekmi zadnjega kroga v Brežicah. Mogoče je presenečenje za tiste, ki dogajanja ne spremljajo tako podrobno, za ostale pa ni. V letih, ko me ni bilo na prvoligaški sceni, je bilo veliko pohval. Nogometna scena ni samo prva liga, dela se tudi nižje. Dela se res ne bojim, tudi napredujem lahko še precej. Zdaj sem tu, odnos mojih igralcev na igrišču in rezultati pa bodo pokazali, ali sem na pravi poti."

Spremembe se obetajo tudi v igralski zasedbi in slišati je, da bi bil Goran Šukalo, ki ne skriva, da se bo po koncu kariere lotil zastopanja igralcev, lahko v pomoč tudi na tem področju. "Lahko rečem samo to, da se mu zahvaljujem za pomoč, sicer pa ne bi rad govoril v njegovem imenu. Hvaležen sem mu, da je poskrbel za prvi stik in me spoznal z ljudmi, ki v srcu nosijo NK Krško, in to me je tudi privleklo sem. Ker so podobni ljudem, ki vodijo NK Dekane, se mi ni bilo težko odločiti sprejeti tega izziva," pravi Alen Ščulac.

Članki iz rubrike