državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

ro
ro
0 31.12.2017 08:49:29

Miran Srebrnič ISKRENO: Rad bi ODŠEL iz Gorice ...

Martin Metelko
Pri štirikratnih prvakih za zdaj brez kadrovskih sprememb, začetek priprav 8. januarja.

Skoraj kot po pravilu imajo Goričani v svojih vrstah igralce, ki so zanimivi za evropske klube, in tudi aktualna zasedba ni izjema. Izstopajo trije, najbolj vroči so vsekakor Rifet Kapić, Grega Sorčan in Kyrian Nwabueze. Bilo bi precejšnje presenečenje, če bi tudi spomladi vsi našteti branili modro-bele barve, a hkrati je dejstvo, da takšnega scenarija vendarle ne gre popolnoma izključiti.

"Gorica je v poletnem in zimskem prestopnem obdobju vedno aktivna in atraktivna. Ampak počakajmo na januar, trenutno je o prestopih vendarle prezgodaj govoriti," je povedal direktor Sebastjan Komel in dodal: "Da, ti trije igralci so prav gotovo zelo zanimivi, tako kot nekateri mlajši, ki morda potrebujejo še malce več igranja pri nas. Naša obveza je, da smo na trgu aktivni in prodajamo igralce, navsezadnje od tega živimo."

Namen je menda uresničiti prestop vsaj enega igralca. "Nimamo določene številke. Če bodo prišle zadovoljive ponudbe, potem bi lahko prodali več kot enega, a se je hkrati treba zavedati, da uresničitev odmevnega prestopa nikakor ni lahka," pravi Sebastjan Komel.

Medtem so štirikratni prvaki na oddihu, spet pa se bodo zbrali 8. januarja, ko se bodo začeli pripravljati na spomladanske izzive. "Vadbo bomo od prvega do zadnjega dne opravili v domačem okolju," razkriva Miran Srebrnič, ki je med kandidati za najboljšega trenerja leta 2017 po izboru Ekipe SN. V obrazložitvi nominacije med drugim piše, da si je Gorico težko predstavljati brez njega in da jih ni malo, ki menijo, da bi lahko postal goriški Guy Roux, ki je celo večnost deloval pri Auxerru. Bi se to res lahko zgodilo, ga ne mika nikamor drugam? "Rad bi šel, seveda bi šel. Prej ali slej. Ampak ponudba mora biti prava, za vsako ceno ne nameravam oditi. Nočemo oditi samo zato, da bi pač odšel. Da bi bil nekje v Sloveniji 'gasilec' za dva meseca, me ne zanima. Predvsem finančno mora ponudba pomeniti preskok," odgovorja trener ekipe iz mesta vrtnic.

Članki iz rubrike