Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
1 10.12.2017 08:19:19

Želela ga je OLIMPIJA, snubil ga je RANKO STOJIĆ, toda zmajem se bo izmuznil med prsti: Nogometaš Domžal pred SANJSKIM PRESTOPOM v ...

alesfevzer.com
Zimski prestopni rok bo zanimiv tudi v Domžalah,

Da so Domžale v prestopnih rokih med najbolj dejavnimi slovenskimi klubi, je praksa, ki se zdaj ponavlja že kar nekaj časa. Zgolj poleti je klub, ki domuje ob Kamniški Bistrici, zapustilo "malo morje" nogometašev. Med drugim je Jan Repas prestopil v Caen, v Franciji se je k Auxerru preselil tudi Ivan Firer. Hkrati je Žan Majer podpisal za ruski Rostov, Miha Blažič pa je postal novi član madžarskega prvoligaša Ferencvarosa.

Tudi pol leta kasneje se bodo Domžalčani očitno razšli z nekaterimi najvidnejšimi predstavnimi svojega kolektiva, vsaj tako je razbrati iz besed trenerja Simona Rožmana. "Zimski prestopni rok bo, če se lahko tako izrazim, za nas klasičen. Dogajanje bo podobno, kot je bilo v zadnjem letu in pol, zagotovo bo tudi nekaj odhodov," je povedal Rožman in pojasnil: "Nekateri naši nogometaši so v tem okolju presegli zgornjo mejo, rekel bi, da jih držimo na zgornji meji limita. Če se pogovarjamo o slovenski ligi, jim ponujamo največ, kar jim lahko, in tudi zaradi tega jih bomo težko zadržali. Tiste, ki bodo odšli, bomo seveda morali nadomestiti, čeprav je res, da imamo v tem trenutku ekipo, kot smo si jo zamislili. Kar zadeva prihode, pa bodo ti kakopak odvisni od odhodov."

BALKOVEC ZANIMIV ITALIJANOM
Ob tem se kakopak poraja vprašanje, kdo so torej nogometaši, ki se očitno pripravljajo na slovo od domžalskega Športnega parka. V prvi vrsti bi to lahko bil Jure Balkovec, ki ga je že pred letom dni snubila Olimpija, a Domžale ponudbe iz Ljubljane niso sprejele. Zdaj bi Balkovec lahko odšel po stopinjah belokranjskega rojaka Roberta Englara, ki je pred vrsto leti slovenske zelenice zamenjal za italijanske. Englaro je tedaj iz Olimpije odšel v Foggio, po naših informacijah pa tudi najkonkretnejši Balkovčev snubec prihaja z Apeninskega polotoka, čeprav vsaj za zdaj njegovo ime še ni bilo razkrito.

Poleg Balkovca so že nekaj časa "v izložbi" tudi Gaber Dobrovoljc, Amedej Vetrih in Matija Širok, poraja se tudi vprašanje, kaj bo z Agimom Ibraimijem, za katerega naj bi bile Domžale zgolj vmesna postaja. Pa prihodi? No, najprej bo očitno treba počakati na odhode. Čeprav verjetno ne bi smelo biti preveliko presenečenje, če bi se v Domžale vrnil Slobodan Vuk. Ne nazadnje je Rožman kar sam po tekmi z Olimpijo med vrsticami priznal, da pogrešajo napadalca takšnega tipa. Vuk je sicer trenutno na Norveškem, a so iz uprave Tromsøja že pred tedni sporočili, da si lahko poišče novega delodajalca.

jure balkovec
www.alesfevzer.com

Članki iz rubrike