evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 09.12.2017 20:12:48

Jupp Heynckes se je med ogrevanjem pred današnjo tekmo v Frankfurtu znašel pred veliko težavo

Profimedia
Bayern je danes z zmago v gosteh nad Eintrachtom (1:0) osvojil jesenski naslov, z zanesljivimi obrambami na vratih pa mu je do tega uspeha pomagal 36-letni Tom Starke.

To niti ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi bil Starke že v igralskem pokoju, vendar ga je Bayern zaradi poškodbe svojega prvega vratarja Manuela Neuerja prijavil kot tretjega čuvaja mreža za ligo prvakov. Za vsak slučaj in nič več.

Starke, ki je v osmih letih, odkar je prišel v Bayern, nastopil na le osmih tekmah (torej, v povprečju na eni na sezono), je sicer zaposlen v klubu kot koordinator za vratarje v klubski akademiji. Da bo prav zares moral še kdaj stopiti med vratnici na uradni tekmi, si gotovo ni mislil.



Pa se je danes zgodilo ravno to. Kot že rečeno, Neuer je že dalj časa odsoten, poleg tega se je poškodoval še 17-letni Christian Fruechtl, za nameček pa je med ogrevanjem isto usodo doživel še Sven Ulreic. Druge ni bilo, kot da Starke zakoraka na zelenico.

Zanimivo, nekdanji član Bayerja Leverkusna, Hamburga, Padernona, Duisburga in Hoffenheima je z današnjim nastopom dosegel okroglih 100 tekem v Bundesligi. Ne glede na to, da domačini niso ravno oblegali bavarskih vrat, je Starke deloval zelo zanesljivo.

Značke: tom-starke, bayern

Članki iz rubrike