900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
10 18.11.2017 10:26:17

JEB*Š RIVALSTVO! Kar so zdravniki MARIBORA naredili ob poškodbi osovraženega zvezdnika OLIMPIJE, je VEČ OD VSEGA! (video)

Grega Wernig
Nekateri stvari gredo čez rivalstvo in čez nogometno sovraštvo med Mariborom in Olimpijo.

Ko je v prvem polčasu ganski napadalec Olimpije Issah Abass v hudih bolečinah zaprosil za pomoč, je bilo takoj jasno, da je zadeva zelo resno. Kazalo je na izpah rame ali kakšno podobno poškodbo, dva člana zdravniške službe Olimpije sta mu takoj skušala na vsak način pomagati. Bilo je ravno v trenutkih, ko je bila publika (a tudi mariborska klop) v Ljudskem vrtu proti mladeniču še dodatno sovražno nastrojena, toda ko je šlo za zdravje, so se stvari močno spremenile. 

Abass si je v Mariboru nakopal kar nekaj nogometnih sovražnikov, ko je na pokalni tekmi ob zmagi Olimpije dosegel zadetek, predvsem pa ves čas opozarjal nase s takimi ali drugačnimi, na trenutke tudi umazanimi potezami. V Ljudskem vrtu je začel podobno in vsi so bili pošteno nastrojeni proti njemu, kar pa ni vplivalo na obnašanje ob poškodbi. Ravno nasprotno. V trenutku je padla komanda, naj domača zdravniška služba teče pomagat in odziv je bil fantastičen. 

Enako, kot da bi šlo za mariborskega zvezdnika, je domači zdravnik z vso hitrostjo odhitel na kraj dogodka in se pridružila kolegoma iz tabora Olimpije. Ta čudovit trenutek človečnosti lahko na spodnjem posnetku vidite pri 0:54. Trojica se je hitro posvetovala, Mariborčan je z bogatimi izkušnjami podelil nekaj nasvetov in do zadnjega ostal zraven ob oskrbi gostujočega zvezdnika. Dokler se ta s "popravljeno" ramo ni vrnil na igrišče in nemoteno nadaljeval tekme. 

Posnetek, ki ga morate pokazati vsakomur. Kajti te stvari so v resnici najbolj pomembne, tudi kadar gre za še tako zagrizeno rivalstvo. 

Članki iz rubrike