sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

nu
nu
1 14.10.2017 15:48:15

Derbi na Anfieldu brez presežkov, v Maribor veliko navijačev Liverpoola brez vstopnic, Steven Gerrard magnet za Lendavo

Reuters
Nogometaši Liverpoola v štajersko prestolnico s točko iz obračuna z Manchester Unitedom.

Dolgo pričakovani derbi med Liverpoolom in Manchester Unitedom na Anfiledu se je razpletel brez zmagovalca. In brez golov, 199. medsebojni obračun velikanov ni postregel s presežki. Sicer je bil dinamičen, Redsi so bili boljši tekmec, a so varovanci Joseja Mourinha ‘zabetonirali’ poti do svojih vrat in ostali neporaženi.

Zdaj bodo Jürgen Klopp in njegovi fantje pogled preusmerili proti Ljudskem vrtu, kjer bodo gostovali v torkovem večeru. V štajersko prestolnico bodo prispeli v ponedeljek ob 16. uri, 120 minut pozneje bo nemški strokovnjak na klopi angleškega velikana stopil pred novinarje, ob 19. uri bodo gostje začeli uradni trening in se spoznali z igralno površino pod Kalvarijo.

liverpool manchester unired re
Reuters
V Mariboru jih bo spremljalo veliko navijačev, ogromno, toda na stadionu jih bo lahko le 842. Takšna je pač kvota za vse gostujoče ekipe, in sicer bo 642 navijače nameščenih na severni tribuni, na zahodni bo 200 gostov in poslovnih partnerjev Liverpoola.

Toda v Mariboru pričakujejo precej več navijačev, kot je na voljo vstopnic. Veliko jih je kakopak tudi v Sloveniji, prav tako so prihod napovedali iz Hrvaške, Avstrije, Madžarske Italije … Takšnih, ki ne bodo mogli na stadion, naj bi bilo vsaj tisoč in bodo čez dan prav gotovo preplavili mesto, kjer bodo nato v prenosu tudi spremljali dogajanja na igralni površini.

Toda zanimivo prav gotovo ne bo le pod Kalvarijo, ampak zgodaj popoldne že v Lendavi, kjer se bosta v ligi prvakov udarili selekciji U-19 Maribora in Liverpoola. Goste bo s klopi vodil legendarni Steven Gerrard, ki bo pod vinogradi prav gotovo deležen izjemne pozornosti.

Članki iz rubrike