reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
4 25.07.2017 09:10:26

Tokrat nobene arogance! Mariborčani zelo previdni pred islandsko oviro: Možnosti niso nič večje kot ...

Grega Wernig
Mariborčani so že opravili podrobno analizo naslednjega tekmeca v kvalifikacijah za ligo prvakov.

V Mariboru že odštevajo ure pred novim spektaklom v Ljudskem vrtu, kjer bo v sredo ob 20.20 gostoval islandski prvak Hafnarfjördur. Če bi varovanci Darka Milaniča preskočili to oviro, bi že imeli zagotovljeno evropsko jesen bodisi v skupinskem delu lige prvakov bodisi v skupinskem delu lige Europa. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, kako pomemben je ta obračun za Mariborčane. 

Igro tekmecev je strokovno vodstvo že podrobno naštudiralo, pomočnik Saša Gajser je bil namreč gost zadnje tekme islandskega prvenstva. In kaj pravijo njegovi zapiski v beležnici? "Po prvih zbranih informacijah in materialih, ki smo jih dobili, smo že vedeli, da nas čaka zahtevna preizkušnja. Po ogledu tekme v živo pa smo dobili le še dodatno potrditev. Nasprotnik ima kakovost, predvsem pa dinamiko. Igrajo hiter nogomet in se bo treba zelo, zelo dobro pripraviti," je za klubsko spletno stran povedal Gajser in dodal: "Lahko jih opišemo kot ekipo, ki ima določene podobnosti z angleškim slogom igre, v postavitvi 4-4-2. Želijo igrati, veliko je vtekanja v globino, kratkih podaj. So agresivni v napadanju kazenskega prostora in tudi v fazi branjenja, kjer jih odlikuje izjemen odziv po izgubljeni žogi. Imajo pa seveda tudi določene slabše značilnosti v igri, ki jih bomo skušali izkoristiti."

Če je bilo pred tekmo z Zrinjskim v taboru Mariborčanov morda nekoliko podcenjevanja, je tokrat stanje duha povsem drugačno. "Nasprotnika spoštujemo, potrebna bo previdnost, tudi prava mera potrpežljivosti. Možnosti niso nič večje kot 50 odstotkov. Imamo veliko izkušenj iz evropskih tekmovanj in vemo, kako se lotiti novega izziva. Morali pa bomo odigrati na najvišji ravni. Predvsem bo pomembno, da na prvi tekmi onemogočimo najboljše lastnosti tekmecev in s pomočjo naših navijačev izrazimo svoje kvalitete. Da na Islandijo, kjer bo treba upoštevati specifične okoliščine in drugačne vremenske razmere, odpotujemo z boljšim izhodiščnim položajem," so previdni v Mariboru. 

Članki iz rubrike