Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 24.07.2017 22:15:41

Predsednik Bayerna je 'napadel' PSG in njegov lov na Neymarja

Reuters
Francoski velikan PSG je s ponudbo, ki jo je naslovil na Barcelono in njenega zvezdnika Neymarja, močno stresel nogometno tržnico.

Naj spomnimo, pariški klub je pripravljen aktivirati nogometaševo odkupno klavzulo, ki znaša neverjetnih 222 milijonov evrov. Celoten transfer pa bi bogate katarske lastnike francoskega podprvaka stal dobre pol milijarde evrov.

Megamilijonski prestop, s katerim bi se podvojila vrednost doslej nadražjega nakupa (Manchester United je lani za Paula Pogbaja plačal 105 milijonov evrov), je seveda v nogometnem svetu močno odmeval in naletel na različen odziv.


Svoje mnenje o tej temi ima tudi legendarni predsednik münchenskega Bayerna Ulli Hoeness, ki se je s svojim klubom umaknil iz dirke za podpis Alexisa Sancheza, za katerega se prav tako zanima PSG. Nemec je namreč prepričan, da je početje francoskega kluba jasen znak šibkosti: "To je gotovo znak slabosti. Če moram zapraviti ogromno denarja, da ne dosežem ničesar, je jasno, da prej nisem dobro delal. Najdražji prestop ni nujno tudi najboljši, zato moramo najti svoj način v tem morju morskih psov." S tem je nekoliko zbodel Parižane, ki so se od lige prvakov poslovili v osmini finala, v domačem prvenstvu pa so zaostali za Monacom.

Bayern je v tem prestopnem roku prav tako veliko zapravljal, z nakupom 22-letnega francoskega vezista Cotentina Tolissa je celo poskrbel za klubski rekord, saj je Lyonu zanj odštel 41,5 milijona evrov. Prejšnja rekordna znamka je bila v lasti Javija Martineza, za katerega so Bavarci pred petimi leti Athleticu iz Bilbaa plačali 40 milijonov evrov.

Je pa res, da mnogi Bayernu priznavajo, da je naredil do zdaj najboljšo potezo v tem prestopnem roku, ko si je za dve leti zagotovil usluge Jamesa Rodrigueza. Kolumbijca si je za deset milijonov evrov sposodil od Reala, ki ga bo imel po tem obdobju možnost tudi odkupiti.

Članki iz rubrike