sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 10.07.2017 09:09:15

Kapetan Olimpije Ilić s kristalno jasnim sporočilom vodstvu kluba: Zdaj imamo dobrega trenerja, toda ...

Martin Metelko
Namesto da bi se pripravljali na obračun z danskim velikanom Brøndbyjem, so nogometaši Olimpije svojo pozornost že usmerili v Celje, s katerim se bodo v nedeljo pomerili v uvodnem krogu Prve lige Telekom Slovenije. Ekspresno hiter izpad iz kvalifikacij za ligo Europa je bil seveda veliko razočaranje, tega pa ne skriva niti kapetan Olimpije Branko Ilić.

Ko je tik pred koncem zadnjega zimskega prestopnega roka prekinil pogodbo na Japonskem in se za sodelovanje dogovoril z Olimpijo, je bil Branko Ilić prepričan, da so pred njim uživanja polni meseci. Podpisal je za aktualnega prvaka Slovenije, podpisal je tudi za klub, ki je bil ob njegovem prihodu na lestvici še točkovno izenačen s kasnejšim prvakom Mariborom. A kar je sledilo, je bilo za nekdanjega slovenskega reprezentanta prava nočna mora. Ne samo, da je Olimpija padla v hudo krizo, iz katere se še ni pobrala, Ilić si je za nameček še nedolgo po prihodu poškodoval koleno. Počival je več mesecev, izpustil finale pokala in se vrnil za Evropo, ko pa se je stara zgodba ponovila. Zmaji so spet razočarali, izločil jih je klub, ki bi ga Olimpija iz nekega drugega obdobja zlahka potisnila s poti.

Ker se težave z učinkovitostjo Olimpiji vlečejo že pravzaprav vse od začetka leta (povprečje zmajev je manj kot gol na tekmo), bo moral trener Igor Bišćan nujno nekaj spremeniti, in to kar najhitreje. Državno prvenstvo je namreč pred vrati. »Dejstvo je, da brez golov ne bomo mogli osvajati točk. To, da napadamo, je povsem nepomembno, če smo brez pravih idej. Saj do 20 metrov od gola še pridemo, potem pa se nam ustavi. Ne gibljemo se dovolj dobro, preveč je samostojnih akcij. Nekdo dobi žogo v obetavnem položaju, nato pa začne preigravati. Moramo biti realni in si priznati, da se nogomet ne igra na takšen način. Žoge bi morali napadalci dobivati v prostor, ne v noge. To moramo izboljšati, a k sreči so treningi res kvalitetni. Morda se sliši smešno, ampak res dobro delamo. Škoda, ker nismo šli naprej, za samozavest to ni dobro. Toda ne preostane nam nič drugega, kot da sklonimo glave in garamo naprej. Zdaj moramo čim prej pozabiti na Fince,« je soigralcem sporočil Ilić in poslal jasno sporočilo tistim, ki odločajo, naj zdaj končno podprejo trenerja: »Odkar sem tukaj, so se v teh petih, šestih mesecih zamenjali že štirje trenerji. Vsak ima seveda svojo vizijo, svoj način dela, toda nogometašem res ni lahko na vsakih nekaj tednov spreminjati način dela in razmišljanja. Zdaj imamo dobrega trenerja. Igorja Bišćana vsi spoštujemo, delamo to, kar nam reče, da moramo. Toda v prvi vrsti potrebuje čas, le na dolgi rok bo lahko uresničil svoje zamisli. Nikakor se ne bi smelo razmišljati o kakršnikoli hitri menjavi, kot se je v preteklosti prevečkrat dogajalo.«

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V PONEDELJKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: olimpija, celje, plts, ilić

Članki iz rubrike