volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 09.07.2017 12:05:49

Ostro in brez olepševanja: Trener Domžal Simon Rožman bi Olimpijo gladko zavrnil! "Povem vam, zakaj ..."

Martin Metelko
Trener Domžal Simon Rožman z jasnim sporočilo vodstvu Olimpije.

Luka Elsner je pred meseci zapustil Domžale in izbral precej večji izziv. Prevzel je vodenje Olimpije, ta poteza pa se je izkazala za napačno, saj prave priložnosti, da bi se izkazal, sploh ni dobil. Neučakani Milan Mandarić ni bil prav nič prizanesljiv in mu je hitro pokazal vrata, vsi pa se verjetno še odlično spomnite, kako se je nadaljevala zgodba v Olimpiji.

Na drugi strani Domžale niso bile dolgo brez trenerja, saj je Elsnerja zamenjal Simon Rožman. Nekdanji strateg Celja je v tem trenutku eden najbolj vročih slovenskih trenerjev, v obširnem pogovoru v tiskani izdaji Ekipe SN pa je spregovoril o številnih temah. Med drugim nas je zanimalo, kaj bi storil, če bi na njegov naslov prišla ponudba iz Olimpije. Rožman ni prav nič okleval in kot iz topa pojasnil, zakaj je ne bi sprejel: "Osredotočen sem samo na delo v Domžalah, tukaj se dobro počutim. Imam odlično skupino ljudi, sodelavce, ki se žrtvujejo, so lojalni, strokovni. Imamo igralce z velikimi ambicijami in imamo vodstvo kluba, ki ima povsem jasno vizijo. Tu se lahko razvijam kot trener, zato bi bil moj odgovor Mandariću ne. V tem trenutku me ta ponudba ne zanima."

Po finalu pokala se je Rožman postavil na stran takratnega trenerja Olimpije Safeta Hadžića in s tem požel velikansko odobravanje v slovenskih nogometnih krogih. "Zadeva je zelo preprosta. Izhajam iz trenerskih krogov, iz naše branže, ki je pri nas slabo cenjena, da ne rečem podcenjena. Mislim, da je od trenerske branže veliko odvisno, v katero smer bo šel slovenski nogomet. Ne samo v prvi ligi, ampak tudi v nižjih ligah. Prepričan sem, da bi se vsak trener postavil za Safeta, ker so določene stvari nesprejemljive. Trenersko znanje je dobro. Jasno je, da so še rezerve, da potrebujemo izkušnje, pa vendar. V tistem trenutku sem začutil, da je bil ves balast usmerjen v trenerja. Da pred finalom pokala izveš, da nisi več trener … Mislim, da to ni bilo prav. Želel sem zaščititi trenerski poklic, moral sem zaščititi Safeta," je bil oster trener Domžal.

Značke: domžale, plts, slovenija

Članki iz rubrike